De 12 woorden waarmee prinses Diana haar rivale Camilla confronteerde

Diana wist Camilla de mond te snoeren.

Lees ook

Het was een avond in 1989, toen de verjaardag van Camilla’s zus Annabel werd gevierd. Prinses Diana had al langer nare gevoelens over de iets te vriendelijke relatie tussen Camilla en haar man, prins Charles. Ze besloot Camilla te confronteren en dat deed ze met slechts twaalf woorden. Een voormalige beveiliger vertelt over het allesbepalende moment.

Ongemakkelijke ontmoeting

De betreffende nacht vond plaats op de 40e verjaardag van Camilla’s zus Annabel Elliot, bij Lady Annabel Goldsmith in Londen. De gênante ontmoeting met Camilla Parker Bowles zorgde ervoor dat Charles wegrende als een kip zonder kop. En dat had waarschijnlijk te maken met wat Diana tegen Camilla had gezegd.

Confrontatie

Ken Wharfe, voormalig koninklijk veiligheidsofficier, onthult details over het ongemakkelijke moment in gesprek met Ranvir Singh bij ITV’s programma Lorraine. Volgens de beveiliger had niemand verwacht dat Diana ook naar het feest ging, omdat ze wist dat er veel vrienden van Charles en Camilla aanwezig zouden zijn. “Diana had geen bijzondere vriendschappen op dat feest, maar toen we daar aankwamen, was het bijna alsof we een scène in een film bevroren, want het was een verrassing dat Diana er al was”, legt hij uit.

“Maar toen, binnen een uur, hoorde ik mijn naam roepen, ik was ergens in de keuken. En ik ging naar buiten en daar was Diana, die zei ‘je moet met me meekomen, ik kan mijn man of Camilla niet vinden'”, vervolgt hij. “Ik kon geen nee zeggen, deze vrouw was duidelijk in nood, en uiteindelijk vonden we de prins en Camilla op een bank in de kelder van dit huis, gewoon pratend.”

Diana en Charles
Diana en Charles | Beeld: Brunopress

Twaalf woorden

Ken vertelt dat hij geen idee had wat Diana van plan was op dat moment. “Ik wist niet precies wat Diana op dat moment ging doen, maar met veel zelfvertrouwen ging Diana naar hen beiden toe en zei tegen Camilla: ‘Please don’t treat me like an idiot, I know what’s going on.‘” Of in vijftien woorden in het Nederlands: ‘Behandel me alsjeblieft niet als een idioot, ik weet wat er aan de hand is.’

Die uitspraak van Diana zorgde voor grote verbazing bij Camilla en Charles. “En Camilla zei iets, waarvan ik tot op de dag van vandaag nooit echt begrepen heb wat ze daarmee bedoelde: ‘Nou, weet je, je hebt twee prachtige jongens’.”

“Nou, het was een ongelooflijk moment voor mij en zeker ook voor hen. Dat was een bepalend moment in hun leven omdat ik denk dat op dat moment… dit een indicatie was dat het einde nabij was.” De poging van Diana om haar huwelijk te redden mocht niet baten, uiteindelijk zijn Charles en Camilla in 2005 getrouwd.

Bron: Mirror UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook