Zien: de leukste royal strandkiekjes om de hitte mee door te komen

Van flaneren aan de kust tot kreeften en strandraces!

Lees ook

Of je nu zon, zee en strand opzoekt, of met je voeten in een pierebadje en een roseetje binnen handbereik zit: ieder heeft zo z’n eigen aanpak om de zomer goed te doorstaan. Dit weten de royals klaarblijkelijk ook. We zien in elk geval regelmatig prachtige royal strandkiekjes van de nobility aan zee. We hebben enkele van de leukste foto’s verzameld om met een ijskoud wijntje in je hand doorheen te scrollen.

Camilla en Dame Judi

In 2018 brachten Camilla Parker-Bowles een bezoekje aan het Isle of Wight met niemand minder dan Oscar-winnares en icoon Dame Judi Dench. Hier werden de twee gefotografeerd aan het strand…

royal strandkiekjes
Beeld: Brunopress

…en had Camilla ten overstaan van de pers best wat moeite haar ijsje netjes op te eten. Tja, dat wordt dan ook direct op de gevoelige plaat vastgelegd. Voelen wij ons de volgende keer dat we met zo’n softijsje staan te prutsen toch weer iets meer verbonden met de Duchess of Cornwall.

royal strandkiekjes
Beeld: BrunoPress

Kates Baywatch-momentje

Hoe anders ging het eraan toe toen Wills en Kate in 2014 het strand van Sydney aandeden. We weten natuurlijk dat de Duchess haar hand (of voet) niet omdraait voor een stel torenhoge hakken, maar dat ze zelfs naar het strand een stel flinke plateauzolen aantrekt? Wij doen het haar niet na. Vervolgens heeft la Middleton bovendien nog een heus Baywatch-momentje als ze op die flinke sleehakken zonder enige moeite een sprintje trekt door het zand.

royal strandkiekjes
Beeld: BrunoPress

Geen zon? Geen probleem!

Hoewel we nu dus met onze derrières lekker in de zon kunnen zitten, weten we natuurlijk dat een Nederlandse zomer net zo goed gevuld kan zijn met grijze wolken en grauw weer. Geen zorgen, ook dan bewijzen Wills en Kate namelijk dat het prima toeven is op het strand. Strandzeilwagentje erbij en gáán!

royale strandkiekjes
Beeld: BrunoPress

Of zet je, helemaal royalty-approved, in voor een beach-cleanup.

royal strandkiekjes

Beeld: BrunoPress

Zomers aan zee

Maar goed, bij ‘strand’ willen we eigenlijk ook gewoon zon. En zee. Maar vooral zon. Opdat we net als Letizia en Felipe kunnen flaneren langs de kust. Lange jurk erbij (of korte jurk, als het aan Leti ligt), een stevig stel espadrilles, een goede zonnebril en je bent helemaal klaar om a la playa te vamossen.

letizia felipe strand
Beeld: BrunoPress

Of maak je outfit af met een tropische lei, zoals de Sussexjes hier bij een bezoekje aan het Australische Bondi Beach.

harry meghan bondi beach
Beeld: BrunoPress

Uitwaaien in eigen land

Overigens is er ook binnen Nederland natuurlijk genoeg strand om heerlijk aan te vertoeven. Zo stond deze zomer éigenlijk een fotosessie aan de kust gepland voor de Oranjes, maar dat kon met dank aan een aankomende stortbui uiteindelijk niet doorgaan. Zonde natuurlijk, maar gelukkig hebben we deze vrolijke royal strandkiekjes uit 2015 nog.

oranjes strand 2015
Beeld: RVD

En mocht je geen zin hebben om ergens voor Scheveningen of Zandvoort in de file te staan: ook regionaal is het prima vertoeven op één van de vele watertjes die ons land rijk is.

oranjes sloep
Beeld: RVD

Vrienden maken à la Charles

En ten slotte: toch trek gekregen in een retourtje kustlijn, maar niemand om met je mee te gaan? Prins Charles bewijst dat je ook ter plekke prima vrienden kunt maken.

charles strand
Beeld: BrunoPress

Hier zien we de kroonprins in gesprek met niemand minder dan ‘Larry the Lobster’ en ‘Sally the Starfish’ – mascottes van de plaatselijke Marine Conservation Society in Cornwall. Zouden de twee surftips uitgewisseld hebben? Vraagt Charles hier of hij de outfit mag lenen voor een goede prank thuis? Wordt er een staatsbezoek aan de lokale kreeftenkolonie gepland? Zoveel vragen waarop we het antwoord waarschijnlijk nooit zullen krijgen.

Bron en beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook