Look-a-likes van prins William opgelet: The Crown zoekt jou!

De opnames gaan al héél snel van start!

Lees ook

Dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan het zesde seizoen van The Crown, moge duidelijk zijn. Streamingdienst Netflix lijkt nu weer een volgende stap te nemen in het hele proces. Oplettende ogen bij Hello! Magazine wisten namelijk een casting-advertentie te spotten voor een jonge prins William. De inzet? Een ‘significante rol in deze award-winnende dramaserie’.

Rollenwissels

Met alle sprongen door de tijd, zijn er nog al wat verschillende acteurs die de revue passeren in The Crown. Zo namen achtereenvolgens Claire Foy en Olivia Colman de rol van Queen Elizabeth op zich, en zien we in de aankomende seizoenen Imelda Staunton de rol tot z’n glorieuze eind uitspelen.

Ook betekent dit dat we met seizoen vijf dan toch echt aangekomen zijn bij de volgende generatie royals. Zo zou Senan West gecast zijn in de rol van de piepjonge prins William. Maar kleine jochies worden groot, en daarom moet Senan voor het zesde seizoen alweer ruim baan maken voor zijn opvolger. That is: als die eenmaal gevonden is.

Crown zoekt Wills

De zoektocht naar een iéts oudere William is namelijk ook alweer begonnen, merkte Hello! Magazine op. Op de website van Casting Talent valt te lezen dat er wordt gezocht naar een ‘buitengewone jonge acteur’ om de rol van de prins op zich te nemen. “Dit is een significante rol in deze award-winnende dramaserie, en we zijn op zoek naar een sterke gelijkenis”, schrijft het castingbureau.

“Professionele acteerervaring is geen vereiste”, vervolgt de advertentie. Het castingbureau deelt namelijk dat zij zelf genoeg ervaring hebben met het begeleiden van ‘jonge acteurs en hun families’ bij het ‘uniquely rewarding creative process‘. Ook wordt er al een startdatum genoemd voor de opnames: volgende maand al! Dat betekent dus dat er enige haast geboden is bij het vinden van de perfecte William. Ook houdt dit in dat seizoen zes al wordt vastgelegd, nog voor seizoen vijf goed en wel op Netflix te zien is.

Laatste seizoenen

Seizoenen vijf en zes zijn de laatste twee die we van The Crown mogen verwachten. Hierna is de serie immers weer helemaal ‘bij’, en zou het verhaal van de royal family volgens producer Peter Morgan te recent zijn om helemaal helder in de serie te kunnen verwerken.

Seizoen vijf verschijnt in november dit jaar op Netflix. Hierin zou onder meer het annus horribilis van Queen Elizabeth aan bod komen. In 1992 gingen zoon Andrew en Sarah Ferguson uit elkaar, scheidden dochter Anne en Mark Phillips, kwam het boek Diana: Her True Story uit met daarin details over Charles’ affaire met Camilla, lekten afgetapte telefoontjes tussen Lady Di en James Gilbey én brak er brand uit in Windsor Castle. Een verschrikkelijk jaar voor Liz, maar voor makers van The Crown betekent dit natuurlijk, hoe cru het ook is, dat er een overdaad aan materiaal is om een seizoen mee te vullen.

In het zesde seizoen staan dan naar verwachting de late jaren ’90 tot de vroege zeroes centraal. In deze periode begin prins Willam met zijn studie aan St Andrew’s, waar hij natuurlijk ene Catherine Middleton ontmoette. Wij kunnen hoe dan ook niét wachten op de laatste twee seizoenen. Hopelijk is er snel meer nieuws over de kersverse castings!

Bron: Hello! Magazine, Variety | Beeld: Netflix, The Crown

Laatste nieuws

Zie ook