Roxeanne Hazes openhartig over relatie met moeder: ‘Flinke knauw gehad’

'Je beschadigt iemand daar voor de rest van z'n leven mee', deelt de zangeres.

Lees ook

Hoe je het ook wendt of keert: er is (bijna) altijd wel wát te schrijven over de Hazesjes. Zo ook vandaag. Gisteren ging namelijk een gloednieuw seizoen van Beste Zangers van start, waarin Roxeanne een centrale rol aannam. Niet alleen haar muziek stond hiermee in de spotlight, ook haar privéleven kwam aan bod. Hierin blikte de zangeres onder meer terug op een bijzonder moeilijke periode met moeder Rachel.

Traumatische gebeurtenissen

Het was een avond met een lach en een traan voor Roxeanne Hazes. Zo vertelde de zangeres openhartig over haar verleden, waarin ze kampte met traumatische gebeurtenissen. Daardoor heeft ze een ‘nare vorm van heimwee’ opgelopen. Dat komt voort uit haar jeugd, waarin ze bij allerlei vreemde gezinnen werd ondergebracht als haar vader (André Hazesin case you missed it) moest optreden. Er was in die tijd geen ruimte om haar ouders te missen, deelde ze. Het overlijden van haar vader was dan ook erg heftig voor Rox.

Grootste klap

In de periode na het overlijden van André Hazes had Rox behoefte aan steun van haar moeder, Rachel Hazes, maar dat liep heel anders. “De grootste klap is gekomen op het moment dat mijn vader overleed, mijn moeder besloot om een boek te schrijven en ik mijn moeder negen maanden niet bij me heb gehad”, vertelt de zangeres openhartig. “Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen.”

Alleen slapen

“Ik heb elke avond een foto van mijn vader en moeder bij me gehad, elke avond huilend tegengesproken: ‘Kom alsjeblieft terug”, vervolgt Roxeanne. Die periode is niet goed geweest voor de band tussen moeder en dochter. Rox heeft naar eigen zeggen ‘een enorme knauw’ gehad van de gebeurtenis. De zangeres merkt er dan ook nog dagelijks negatieve gevolgen van. “Je beschadigt iemand daar voor de rest van z’n leven mee. Ik ben een volwassen vrouw, maar ik kan heel moeilijk alleen slapen. Dan krijg ik buikpijn en slaap ik niet”, legt ze uit. “Ik heb me voorgenomen om me nooit meer zo te voelen.”

Bron: RTL Boulevard, Tips & Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook