Oh no: Downton Abbey verdwijnt na deze week van Netflix

Doeidoei Downton! Auf wiedersehen Abbey!

Ons geduld werd flink op de proef gesteld met de steeds-weer-uitgestelde release van Downton Abbey: A New Era. Maar goed, dat geduld werd beloond. Het is echter een jaar met een hoop ups en downs voor fans van de franchise, want nu is er slecht nieuws. Mocht je nog middenin de serie zitten, dan hebben wij maar één tip voor je: maak je agenda leeg dit weekend en binge flink door!

Downton Abbey

We zijn met de release van A New Era weer helemaal op de hoogte van de Crawleys et aliis. We zagen de druk op Lady Mary’s relatie toenemen, maakten Daisy en Andy’s wittebroodsweken mee, en namen met het nodige gesnotter afscheid van de Dowager herself.

Maar mocht je door al deze Downton-drukte weer helemaal zin hebben gekregen om de originele serie opnieuw te kijken, dan mag je wel haast maken.

Aristocratisch afzwaaien

Na dit weekend is het namelijk einde oefening voor de aristocraten op Netflix. Komende zondag is de állerlaatste dag dat je nog van het kostuumdrama kunt genieten. In de avond is het gebeurd, en moet het streaming-platform de serie helaas verwijderen.

De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel: concurrentie. Waar Netflix enkele jaren als alleenheerser de scepter zwaaide over de streaming-markt, zijn er nu veel meer diensten die knokken om de centen van serie-minnend Nederland. Hiermee wordt er flink geschoven in het aanbod van verschillende films en series, en steken productiemaatschappijen er grof geld in om populaire exclusives te maken. Alles voor die paar extra subscribers, natuurlijk!

Alternatief

Mocht je nu écht geen tijd hebben dit weekend om nog een seizoen of 6 aan Downton Abbey te kijken, dan zijn er gelukkig nog een paar andere opties. Zo weet website Film Vandaag te melden dat de serie nog wel op HBO Max en Amazon Prime te zien is. Slaag je er dit weekend toch in om helemaal weer bij te bingen? Dan kun je op Pathé Thuis de eerste Downton Abbey-film bekijken. Opties te over!

Bron: FilmVandaag | Beeld: Downton Abbey

Laatste nieuws