Over minder dan een maand is de bruiloft van prinses Maria Laura

We kunnen de wedding bells al bijna horen.

Prinses Maria Laura kan de dagen aftellen: volgende maand gaat zij namelijk trouwen met William Isvy. Op 10 september zal de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal het decor zijn van de royal wedding van de Belgische prinses.

Een heugelijk nieuwtje dat we goed kunnen gebruiken, nu het aanbod koninklijke bruiloften schaars is. Prinses Maria Laura, de oudste dochter van de Belgische prinses Astrid (op de foto hierboven) en prins Lorenz, heeft zich verloofd met haar Franse amour en de bruiloft staat op 10 september op de planning.

Privé

Dat de 33-jarige prinses, een nichtje van koning Filip, een fonkelende verlovingsring om haar vinger heeft gekregen, hadden we niet kunnen voorspellen. Het was namelijk niet bekend bij het grote publiek dat ze al jarenlang een relatie heeft met William Isvy. Maria Laura weet haar privéleven goed af te schermen, maar gelukkig deelt het koppel dit heugelijke nieuws wel met ons. Koning Filip gaf op 31 januari zijn zegen aan zijn nichtje om te trouwen en die toestemming is nodig als ze in lijn wil blijven voor de troonopvolging.

Brussel

Maar wie is die toekomstige schoonzoon van prinses Astrid? Volgens de Belgische media is de Frans-Britse William Isvy geboren in Parijs, maar opgegroeid in Londen, waar hij nog altijd woont en nu in de financiële sector werkt. Ook prinses Maria Laura woont in de Britse hoofdstad. Hun royal wedding zullen de verloofden daarentegen wel in Brussel vieren in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. We hebben er zin in!

Prins Amedeo

Prinses Maria Laura is niet de eerste Belgische royal van haar generatie die in het huwelijksbootje stapt. In 2014 trouwde haar broer, prins Amedeo van België, aartshertog van Oostenrijk, in Rome met de Italiaanse journaliste Elisabetta Rosboch von Wolkenstein – een sprookjesachtige naam bij een sprookjesachtige bruiloft inclusief Valentino-japon en tiara van koningin Paola. Amedeo en Elisabetta hebben samen inmiddels twee kinderen, Anne Astrid en Maximilian.

Bron: HLN | Beeld: Ⓒ Andrew Ferraro via Belgian Royal Palace

Laatste nieuws