Hoe gaat het nu met de broze gezondheid van Queen Elizabeth?

Ook de zomervakantie is geen echte vakantie, maar HM doet rustig aan.

Rondom het troonsjubileum kregen we talloze updates over de kwakkelende gezondheid van de 96-jarige Queen, maar nu is het al even stil… Hoe maakt Her Majesty het tijdens haar zomervakantie in Schotland?

Gezondheidsproblemen

Begin juni werd op grootse wijze het 70-jarig troonsjubileum van Queen Elizabeth gevierd. De vorstin liet zich echter maar twee keer zien tijdens het vierdaagse feest, met name omdat de festiviteiten te vermoeiend voor haar waren. Eerder moest de koningin evenementen afzeggen in verband met ‘mobiliteitsproblemen.’ De gezondheid van de Queen houdt al maandenlang de gemoederen bezig in het Verenigd Koninkrijk, maar health updates vanuit het paleis blijven uit. Hoe maakt de Queen het nu eigenlijk?

Met een golfkarretje door de paleisgangen

Traditiegetrouw brengt Queen Elizabeth de zomer door in Balmoral Castle, haar optrekje in Schotland. Ze geniet er volop van de rust en het landschap, maar werkt ook gewoon door. Volgens royaltyverslaggever Richard Fitzwilliams is ze daar fit genoeg voor. “De Queen is er mentaal helemaal bij en voert haar taken uit, zij het aangepaste taken”, vertelt hij aan Express.

Haar mobiliteit blijft naar verluidt een probleem, maar kosten noch moeite worden gespaard om de paleizen van Queen Elizabeth daarop aan te passen. Zo zou een cottage op het terrein van Balmoral rolstoelvriendelijk zijn gemaakt en laat Q.E. zich tegenwoordig met een golfkarretje rondrijden door Windsor Castle. Scheelt weer een aantal dagelijkse wandelingen door het gigantische kasteel.

Queen Elizabeth liet zich vorige maand nog even zien tijdens de opening van een nieuw ziekenhuis. Beeld: BrunoPress

Inmiddels is de wandelstok van de Queen een vast accessoire geworden. En waarom ook niet? Je hebt maar één vrije hand nodig om lintjes door te knippen, plaquettes te onthullen of handjes te schudden.

Rustig aan

Eén zomertraditie heeft de Queen dit jaar wel laten varen, waarschijnlijk om het rustiger aan te doen. Normaal gesproken begroet Elizabeth bij haar aankomst op Balmoral een aantal locals, maar nu besloot ze in alle stilte aan haar zomervakantie te beginnen.

“Het traditionele welkom op Balmoral is normaal gesproken iets in de agenda van de Queen waar Hare Majesteit erg van geniet, omdat ze de lokale inwoners kan begroeten die afreizen om haar te zien. Het is een grote teleurstelling dat de ceremonie niet zal plaatsvinden in de traditionele vorm”, vertelde een koninklijke bron aan Mirror. Het zorgde wederom voor wat onrust rondom de gezondheid van Queen Elizabeth. Koningshuisdeskundige Daniela Elser schrijft in NewsAu dat het tijd wordt dat de Queen écht even tijd vrij neemt, en niet drie decennia na de pensioenleeftijd hele zomers doorwerkt. “Zon, zee, sangria en niet hoeven nadenken over alle Windsor-schandalen? Dat is pas een echte vakantie.”

Bron: Woman & Home, Metro, The News | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws