Einde van het sprookje: echtscheiding bij Deense royals

Het Deense hof bevestigt het nieuws.

Lees ook

Niet elk prinsessenhuwelijk kent een gelukkig einde. Het Deense hof bevestigde deze week dat prinses Nathalie niet langer getrouwd is.

Prinses Nathalie & Alexander

Prinses Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg is de dochter van prinses Benedikte van Denemarken, het zusje van koningin Margarethe. Dat maakt haar dus een nichtje van de Deense vorstin en van haar troonopvolger, kroonprins Frederik.

Zoals menig andere royal is prinses Nathalie dól op paardrijden. Tweemaal deed ze als dressuurruiter mee aan de Olympische Spelen. Haar passie voor paarden deelt Nathalie met haar voormalige echtgenoot. In 2011 trouwde ze met de Duitse paardenfokker Alexander Johannsmann. Prinses Nathalie en Alexander kregen samen twee kinderen: zoon Konstantin (12) en dochter Louisa (7).

Prinses Nathalie aan de arm van haar bruidegom op haar huwelijk. Beeld: BrunoPress

Echtscheiding

Geruchten over een echtscheiding ontstonden toen prinses Nathalie vorige maand bij een zomerfeest van de Deense royals zonder haar echtgenoot verscheen. Aan het Deense blad BILLED-BLADET heeft het hof deze week bevestigd dat de twee inderdaad niet langer samen zijn, en dat de scheiding al helemaal rond is. Het magazine weet ook te melden dat prinses Nathalie met haar kinderen blijft wonen in haar Duitse kasteel Bad Berleburg, het landgoed waar ook haar moeder, prinses Benedikte, en haar broer, prins Gustav, wonen. Dit riante optrekje hebben ze te danken aan hun in 2017 overleden partner/vader Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleberg, een Duitse prins en ooit de vermeende verloofde van ‘onze’ prinses Beatrix. Het is een klein koninklijk wereldje…

Bron: Billed Bladet, Vorsten | Beeld: Keld Navntoft, Kongehuset ©, BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook