Dit is hoeveel huur Amalia moet betalen voor haar studentenhuis

En dit werd er gedaan om het grachtenpand princess proof te maken.

Het is bijna zover voor de kroonprinses: in september start Amalia met haar opleiding Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Vlak voor het halen van haar rijbewijs, heeft ze een studentenhuis in de vorm van een luxe grachtenpand gevonden mét eigen parkeerplaats. Voor de maandelijkse huur van het pand kan menig student in de Nederlandse hoofdstad een jaar lang een eigen studio huren.

Huur

Het grachtenpand staat in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg, wat op loopafstand is van de kamer van Eloise van Oranje. Ideaal, voor als Amalia de stad beter wil leren kennen of wil wijnen met de gravinfluencer.

Het pand is overigens niet via prins Bernhard Jr., de neef van koning Willem-Alexander, verkregen, zo vertelt weekblad Weekend. Prins Bernhard heeft veel panden in Amsterdam, maar dit pand is eigendom van de buren van het koningspaar in Griekenland: de familie Dreesman – van de welbekende V&D. Wellicht een goede keuze, want het levert haar zelfs een eigen parkeerplaats op! En dat is nu natuurlijk enorm handig voor het geval die auto er toch komt nu ze haar rijbewijs heeft gehaald. Weekend meldt dat het Amalia’s ouders voor het riante optrekje vijftienduizend euro per maand moeten neertellen. Je bent een prinses of je bent het niet natuurlijk!

Beveiliging

Voordat Amalia eenmaal haar intrede in het grachtenpand doet, moet het huis eerst princess proof worden gemaakt. Dit om de veiligheid van de kroonprinses altijd te kunnen waarborgen. En hoewel de beveiliging een goed idee lijkt, zal de prinses hier zeker ‘last’ van kunnen ondervinden. Zo weet RTL Boulevard dat er altijd iemand met haar mee gaat, naar bijvoorbeeld een feestje, ontgroening bij een studentenvereniging of zelfs een date – gebeurtenissen die heel normaal zijn in je studententijd.

Renovatie

Ook werd er een nieuwe laag verf aangebracht op de voordeur van het vijf verdiepingen tellende pand aan de Singel. De deur was namelijk rood, terwijl alle andere deuren in de straat groen zijn. Veel te makkelijk te herkennen dus en dat is natuurlijk niet veilig. Daarnaast zijn er nog 360-graden draaiende camera’s aan de voorgevel bevestigd en de sloten vervangen door slimme apparatuur, waardoor het pand alleen betreden kan worden middels gezichtsherkenning of een speciale kaart.

Bron: Pure Luxe, Weekend | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws