Maak je garderobe herfstklaar met deze tips

Na een warme en droge zomer is het bijna weer tijd voor de herfst. Sommige dames kunnen niet wachten om hun zomerjurkjes, korte broeken en sandalen op te bergen om vervolgens de truien, dikke sokken en lange broeken weer tevoorschijn te halen.

Voor anderen is de switch van de zomergarderobe naar de herfstgarderobe net wat lastiger. No worries: in dit artikel geven we je enkele tips waarmee je je garderobe én de dameskleding erin binnen no time klaar voor het najaar hebt.

Begin met het opruimen van je kledingkast

Voordat er nieuwe items in je kast kunnen hangen, is het nodig om je garderobe een flinke opruimbeurt te geven. Pas dan heb je écht ruimte voor een nieuw seizoen. De kans is namelijk erg groot dat je veel kleding in je kledingkast hebt liggen die je toch niet meer draagt. En je weet inmiddels hoe dat gaat met opruimen à la Marie Kondo: een opgeruimd huis (en kast) is een opgeruimd hoofd.

Neem er dus even flink de tijd voor om je kledingkast uit te zoeken en kleding weg te doen waar je niets meer aan hebt. Wees streng voor jezelf, want als je een bepaald kledingstuk al maanden of jaren niet gedragen hebt, is het echt tijd om het weg te doen. Daarmee creëer je ruimte voor nieuwe items waar je in het najaar in kunt shinen. Zijn sommige kledingstukken nog in goede staat? Verkoop ze dan via internet of geef ze aan een goed doel of een kringloopwinkel.

Hergebruik zomerse items in de herfst

Tijdens het opruimen van je kledingkast kom je waarschijnlijk veel zomerse items tegen die je volgend jaar zomer nog eens wilt gebruiken. Wist je echter dat je veel dameskleding die je in de zomer draagt ook prima in het najaar in je look kunt verwerken? Zo is een zomers jurkje in warme kleuren goed te dragen met een panty, een paar stoere boots en een leuk jasje en kun je een top combineren met een skinny jeans en een wollen vest.

Misschien heb je het idee dat niet iedere zomerse kleur in de herfst een hit is. Je kunt er echter van uitgaan dat veel pastelkleuren en diverse warme tinten ook in het najaar gedragen kunnen worden. En anders combineer je ze toch met mooie modekleuren voor de herfst? Extra tip: ook zomeraccessoires kun je met de juiste combinatie gewoon in de herfst en de winter dragen. Een mooie hoed, zonnebril of dunne sjaal zijn in het najaar net zo fijn!

Scoor een paar mooie nieuwe items deze herfst

Een nieuw seizoen betekent óók shoppen, shoppen en nog eens shoppen. Die ruimte die je gemaakt hebt in je garderobe vraagt om nieuwe herfstige dameskleding zoals lange vesten, prachtige jurken, mooie flared broeken en feestelijke items. Er is voor ieder type vrouw wel iets fraais te koop deze herfst; de modetrends gaan alle kanten op. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de kledingcollectie van Notre-V.

Notre-V is een echt Nederlands merk dat door en voor vrouwen gemaakt is. Hierbij staat stijlvolle dameskleding centraal waarmee je zowel thuis als op kantoor de show kunt stelen. Dit najaar zien we een aantal opvallende modetrends terug voor vrouwen. Zo is de volledige roze look een ding, kunnen we niet meer zonder jurken gemaakt van leren en glimmende stoffen en zien we veel gebruik van tweed terug in de dameskleding. En wat dacht je van oversized jassen of doorzichtige tops?

Kies voor tijdloze items die jaar na jaar gedragen kunnen worden

Waar je tot slot nog op kunt letten bij het samenstellen van een najaarsgarderobe is de keuze voor tijdloze items. In de afgelopen jaren is duurzaamheid alsmaar belangrijker aan het worden. We kiezen vaker voor duurzame jassen, truien en jurken in plaats van voor fast fashion items die we na één seizoen weg kunnen doen. Kijk daarom in je zoektocht naar nieuwe herfstkleding naar écht goede items die je een paar jaar kunt dragen in plaats van een paar maanden.

Bepaalde items die sowieso iedere herfst heerlijk zijn om te hebben, zijn onder andere oversized sweaters, wollen vesten, een goede spijkerbroek voor vrouwen en een simpele maar stijlvolle zwarte jurk. Ook een paar basic tops in basiskleuren, een leren jasje en/of een blazer of colbert doen het ieder jaar goed. Zorg voor een hanggedeelte in de kast zodat dit soort dameskleding het hele jaar door mooi blijft én binnen handbereik is.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws