Om bij weg te dromen: landgoederen in Nederland waar je elkaar het jawoord kunt geven

Deze landgoederen lijken regelrecht uit een sprookje te komen.

Mensen die hun trouwerij even hebben moeten uitstellen zijn inmiddels volop bezig met het plannen van hun droombruiloft. Het is dus echt geen overbodige luxe om je nu alvast te verdiepen in de mooiste landgoederen in Nederland – of je nou trouwplannen hebt, of gewoon lekker weg wilt zwijmelen.

Château St. Gerlach, Valkenburg

Op slechts tien minuten rijden van het heerlijke Maastricht, midden in de sprookjesachtige natuur van Valkenburg, ligt Château St. Gerlach, een kasteel dat regelrecht uit een Disneyfilm lijkt te komen. Binnen word je direct ondergedompeld in historie en herinneringen. Het is zelfs mogelijk om in de op het landgoed gelegen kerk te trouwen.

Parc Broekhuizen, Leersum

Parc Broekhuizen staat bekend om het mooie interieur, dus het is zeker geen straf om hier het jawoord tegen elkaar uit te spreken. Het landgoed ligt midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, het op één na grootste bosgebied van Nederland. Aan groen, rust en privacy dus geen gebrek. Trouwen op deze locatie brengt heel wat bijzondere opties met zich mee. Denk aan een echt traditioneel trapmoment, een receptie met daaropvolgend een culinair hoogstandje om vervolgens het feest los te laten barsten in het Koetshuis.

 

Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Het is geen landgoed, maar dit statige bouwwerk in hartje Amsterdam willen we je niet onthouden. Bij The Grand kun je een spectaculair sprookjeshuwelijk organiseren, maar ook voor een intieme viering van de liefde is het een geschikte locatie. Je trouwt hier hoe dan ook met een koninklijk tintje: hier in de Raadzaal gaf prinses Beatrix in 1966 haar jawoord aan Claus von Amsberg.

Landgoed Rhederoord, De Steeg

Heb je een winter wedding in gedachte? Dan ben je bij Landgoed Rhederoord aan het juiste adres. Overigens geldt dit ook voor een zomerbruiloft, maar het knisperende haardvuur en de heerlijke warme en intieme sfeer die binnen Rhederoord heerst, ademen gezelligheid. En dat alles omringd door twaalf hectare aan prachtige, weidse natuur.

De Oranjerie, Arnhem

De Oranjerie is onderdeel van Landgoed Groot Warnsborn en daarmee een van de meest bijzondere trouwlocaties in Gelderland. Dit komt voornamelijk door de locatie, aan de rand van de Veluwe, midden in een bos met kabbelende beekjes, romantische bruggetjes en oude bomen. Na een culinair diner en een welverdiend feest, maakt een nachtje in de bruidssuite jullie magische dag helemaal af.

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS)

Dit luxe boutiquehotel in Gouda heeft de allure van een landhuis en is niet alleen geschikt als heerlijke slaapplek, maar ook als sprookjesachtige setting voor het geven van het jawoord. WSHS is gevestigd in een voormalig klooster en weeshuis. Veel originele details, de prachtige binnentuin en de 16-eeuwse kapel zijn nog aanwezig. Van bruidstaart make tot champagne schenken, het personeel van WSHS neemt je zoveel mogelijk uit handen. En uiteraard is de I Do Suite ’s avonds voor het bruidspaar gereserveerd!

 

Kasteel Tongelaar, Mill

Trouwen op een stukje Frans platteland in ons eigen Noord-Brabant, sounds like a dream right? Kiezen jullie voor een ceremonie in een boomgaard, onder een oude kastanjeboom, in een middeleeuwse toren of pakken jullie uit en zeggen jullie groots ‘ja’ in de Concertzaal van Kasteel Tongelaar? Zowel in de zomer als in de winter ligt het kasteel er schilderachtig bij.

Bron & Beeld: Typhoon Hospitality

Laatste nieuws