Zien: zo ziet de moeder van Carice en Jelka van Houten eruit

Als twee - oh nee, drie - druppels water.

Lees ook

Actrices Carice en Jelka van Houten hebben de goede genen lotto gewonnen, want naast dat zij er altijd beeldig uitzien, zien we direct van wie ze dat hebben gekregen. De zussen hebben duidelijk veel weg van hun moeder!

Carice

Dat Carice en Jelka succesvol zijn in de tv- en filmwereld wisten we natuurlijk al. Vooral Carice gooit hoge ogen bij het Amerikaanse publiek door verschillende rollen in Hollywoodfilms en series. Zo won ze in 2009 al haar eerste Emmy als beste ondersteunende actrice in de serie 24. Ook heeft ze meerdere Tony Awards weten te bemachtigen. In 2019 was ze genomineerd voor een Emmy, maar de prijs voor Beste Gastactrice in een Dramaserie ging aan haar neus voorbij. Natuurlijk heeft ze ook meerdere Nederlandse awards gewonnen: vijf Gouden Kalveren, zes Rembrandt Awards en tal van andere prijzen staan op haar naam.

Carice begon in 1997 met haar carrière als actrice, maar brak bij het grote publiek door in 2001 door haar hoofdrol in de film Minoes. Dat terwijl Carice allergisch is voor katten en pillen moest slikken tegen de allergische reactie die ze anders zou krijgen. Dat is nog eens toewijding! Ook met haar hoofdrol in Zwartboek in 2006 gooide ze hoge ogen. Verder konden we Carice onder andere zien in de internationale hitserie Game of Thrones en tegenwoordig in de misdaadserie Temple, die op Videoland te zien is.

Jelka

Jelka, de jongere zus van Carice, is al even goed bezig met het timmeren aan de weg. Ze brak in 2005 door met haar rol in de musical Turks Fruit, waarvoor ze de John Kaaijkamp Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie kreeg. Haar carrière lijkt erg op die van haar zus, maar toch gooit ze het ook over een andere boeg. Jelka bracht namelijk in 2015 haar eerste album uit: Hard Place for a Dreamer. Ook nu is Jelka nog op de buis te zien, in de serie Tropenjaren speelt ze de rol van Rosa.

Het mag duidelijk zijn: de zussen Van Houten zijn enorm succesvol en getalenteerd. Dat komt waarschijnlijk door hun ouders, die de zussen opvoeden te midden van kunst en cultuur. Zo nam hun vader Theodore van Houten hun regelmatig mee naar musea, theatervoorstellingen en filmhuizen. Hun moeder zat wat minder in het culturele wereldje, maar van haar hebben ze zoals het lijkt sowieso hun looks meegekregen. Kijk mee op de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook