Lady Louise Windsor maakt studiekeuze bekend!

De jongste kleindochter van de Queen onthult haar volgende stap.

Lees ook

Het was een spannende dag voor Lady Louise Windsor, de jongste kleindochter van de Queen. De 18-jarige royal rondde vorige maand haar eindexamens af en vandaag kreeg ze te horen of ze geslaagd is of niet. 

Studeren

Lady Louise wordt bijna 19 en gaat komend studiejaar naar de universiteit, net als onze kroonprinses Amalia. Vorig jaar vertelde ze dat ze eindexamen deed in Engels, Geschiedenis, Politiek en Drama. Klinkt in ieder geval als een goed vakkenpakket voor een koninklijke toekomst. Volgens haar moeder, gravin Sophie, is Louise een slimme meid. “Ze werkt hard en doet A-levels. Ik hoop dat ze naar de universiteit gaat. Ik zou haar niet dwingen, alleen als ze zelf wil. Ze is behoorlijk slim,” zei de gravin daar twee jaar geleden over. En mama Soph heeft gelijk gekregen, want het Koninklijk Huis maakte vandaag bekend dat Lady Louise zich ingeschreven heeft voor een universitaire studie.

Geslaagd!

Vandaag kreeg de jongste kleindochter van de Queen het goede nieuws te horen dat ze geslaagd is voor haar A-levels. In september begint ze met de studie Engels aan St Andrews University is Schotland. Daar hebben meer royals hun studietijd beleefd: dit was de plek waar de vonk oversloeg tussen studenten prins William en Kate Middleton.

Koninklijke toekomst

Eerst maar een aantal jaren flink blokken (en feesten natuurlijk). Of Lady Louise na haar studietijd kiest voor een baan als fulltime werkende royal? Gravin Sophie vertelde eerder in een interview dat ze haar kinderen in ieder geval niet opvoedt als royalty. “We proberen hen groot te brengen met het idee dat ze later moeten werken voor hun geld. Daarom hebben we ook besloten om geen ‘Koninklijke Hoogheid’ te gebruiken. Ze hebben die titel wel en kunnen vanaf hun achttiende ervoor kiezen om ‘m te gebruiken, maar ik denk dat het erg onwaarschijnlijk is.”

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook