Column Ella: ‘Rijke mensen en hun champagneproblemen…’

Ook the rich & famous hebben zo hun vakantiesores.

Lees ook

Rijke mensen en hun champagneproblemen, ik kan daar nooit genoeg van krijgen. In deze tijd van het jaar wemelt het van de Beyoncés en Jennifer Lopez’jes die te laat ontdekken dat het megajacht dat ze huurden te groot is om aan te leggen in Portofino of St-Tropez, zodat ze alleen aan wal kunnen komen per lullige tender. Het haalt – heel zuur – de glans van een glamourlunch aan de wal er wel af, maar ja, ze moeten wel, want wat heeft het voor zin om in Portofino te zijn zonder in Portofino gezien te worden?

Pierre en Andrea Casiraghi, zonen van prinses Caroline, lopen intussen lachend binnen met Monacair, de helikopterservice die beteuterde sjeiks (en Oprah) in stijl naar hotspots aan de Côte d’Azur en de Italiaanse Rivièra choppert als hun privéjet te groot is om ter plekke te kunnen landen.

Zo’n ‘obesi-jet’ (spreek hardop en op z’n Engels uit, red.) komt steeds vaker voor, nu privévliegen in de coronajaren erg populair is geworden en meer comfort en ruimte per jet de nieuwe must have is geworden. Het maakt even borrelen of shoppen in een fashionable hotspot net wat gecompliceerder. Zoals Naomi Campbell merkte – haar persoonlijk assistent was óók op vakantie en het lieve mens is niet zo van de details – die per abuis een privéheli boekte die niet kon landen op haar megajacht. Dat werd dus een rondvlucht in plaats van een enkeltje en alsnog met de boot naar het jacht. En onderweg uiteraard morren over het gebrek aan airconditioning, want het briesje tijdens het varen bleek geen adequaat alternatief.

Er is meer leed. Denk aan de kaviaarschaarste door de sancties tegen Rusland. Of ‘valet-rage’, omdat ook hotels en clubs niet aan personeel kunnen komen en Heel Rijke Mensen niet gewend zijn aan wachten à la het plebs.

Geen leuker vermaak dan leedvermaak om hooggehakte influencers vloekend langs een parkeerfile richting club of event te zien ploegen terwijl hun wederhelft schuimbekkend weer een metertje opschuift. Ook heel erg: de stijgende prijzen van een ‘Ottje’ (rosé van Les Domaines Ott, de doordrinker du jour aan de Rivièra) en de dure champagne vanwege tegenvallende oogsten. Als zelfs Club 55 gaat fronsen over champagne-douches, weet je dat er andere tijden zijn aangebroken.

Maar het pijnlijkste luxeprobleem voor bekende popjes is een vakantievilla te boeken op een fotogeniek bounty-eiland dat zo lastig te bereiken is – drie vluchten met steeds kleinere vliegtuigjes en nog eens twee uur met de boot – dat geen hond wil langskomen. Het overkwam zowel Kim Kardashian als Paris Hilton, en het valt tegen hoeveel boeiende selfies je van jezelf kunt nemen zonder entourage en bekende vrienden. Beide dames wisten niet hoe snel ze zich moesten verplaatsen naar mondainere oorden. All things considered acht ik het een zegen dat ik niet rijk ben en helemaal niet van vakantie hou.

TEKST: Ella Vermeulen | Beeld: BrunoPress (Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo in St. Tropez)

Laatste nieuws

Zie ook