De leukste dirndls voor vrouwen met curves

Lees ook

Het Oktoberfest staat weer voor de deur. Voor vrouwen is het traditie om een dirndl te dragen. Dit strakke jurkje past bij ieder figuur, want dirndls zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. We tippen de vijf leukste voor vrouwen met curves. 

Wat is een Dirndl?

Een Dirndl is traditionele klederdracht uit Beieren en Oostenrijk. De jurk is geïnspireerd op de dienstbodenkleding uit 1870. De taille wordt ingesnoerd zodat de boezem voller lijkt. Dirndls worden in Zuid-Duitsland en Oostenrijk vaak gedragen tijdens feestdagen. Maar je komt ze ook wel tegen in een Duits Bräuhaus en natuurlijk tijdens Oktoberfest. Hier is het zelfs traditie dat vrouwen er een dragen. Ook curvy vrouwen kunnen prima een leuk exemplaar scoren:

1. Rood-wit geblokte dirndl met bloemetjespatroon

Dit leuke Oktoberfest jurkje heeft een rood-wit geblokt lijfje met een zwarte strik om de boezem mee in te snoeren. Het rokje is zwart met een wit schort en witte tule aan de onderkant. Het jurkje wordt opgevrolijkt door de naden met een rood-wit-groen bloemetjespatroon en de rood-wit geblokte strikjes op de achterkant van de mouwen. 

Natuurlijk heeft het jurkje ook de bekende strik. Let erop hoe je deze omknoopt, want hier zijn traditionele regels aan verbonden. Zit de strik rechts van het schort: dan ben je bezet. Zit hij links dan ben je nog vrijgezel. Een strik in het midden aan de voorkant geeft aan dat je maagd bent. Zit hij aan de achterkant in het midden, dan ben je weduwe. 

2. Bruine jurk met roze-wit geblokt patroon

Dit leuke exemplaar heeft een bloesje met een roze-wit geblokt patroon onder een bruin lijfje en rok. Het lijfje heeft een rijgmodel zoals bij een korset. Hij is versierd met naden met een vrolijk bloemetjespatroon. De rok komt tot over de knie. Het schort is lang en komt bijna tot aan de knie. De jurk heeft leuke witte franje aan de onderkant. Ook het uiteinde van de mouwen is hiermee versierd. 

3. Baby-blauw jurkje met baby-roze schort 

Met deze mooie Oktoberfestoutfit steel jij vast en zeker de show tijdens het bierfeest. Het schattige jurkje heeft een wit en baby-blauw lijfje. Het rijgkoord en korte schortje hebben een babyroze kleur.  De mouwen zijn mooi afgewerkt, net als de geborduurde rand aan de onderkant. De jurk heeft een rits, zodat je hem makkelijk aan en uit krijgt. 

4. Donkergroene jurk tot over de knie 

Ben je toch op zoek naar een andere Oktoberfest outfit om helemaal klaar te zijn voor de najaarsfeesten? Deze te leuke Dirndl is een echte musthave! Hij heeft een mooie donkergroene kleur en een vrolijk felrood rijgkoord. Het witte bloesje is wat hoger gesloten, zodat de nadruk niet op je boezem ligt. De rok komt tot over de knie en heeft een mooie geborduurde witte rand. Fijn, als je niet te veel van jezelf wilt showen.

Laatste nieuws

Zie ook