Wat doet prins Harry solo in Afrika?

Hoewel het bezoek van prins Harry aan Mozambique en Rwanda niet aangekondigd was, komt de reis niet helemaal als een verrassing.

De afgelopen dagen duiken er steeds foto’s op van prins Harry in Afrika. Maakt de hertog van Sussex stilletjes een solo-tour?

Mozambique en Rwanda

Prins Harry maakt een onaangekondigde reis langs Mozambique en Rwanda. Nadat er foto’s online verschenen, bevestigde een woordvoerder dat de Duke of Sussex daar “een groep ambtenaren uit de VS, natuurbeschermers en filantropen verwelkomt tijdens een reis langs beschermde wildlife- en natuurgebieden.” Harry is namelijk nog altijd voorzitter van de non-profitorganisatie African Parks, een rol die hij ook na zijn vertrek uit het paleis mocht behouden.

Na een ontmoeting met de president van Rwanda bezocht prins Harry de Kigali Genocide Memorial, een gedenkplaats voor de genocide die zich in 1994 in het land afspeelde. Het monument werd eerder deze zomer nog bezocht door zijn vader, prins Charles.

Hoewel het bezoek van prins Harry aan Mozambique en Rwanda niet aangekondigd was, komt de reis niet helemaal als een verrassing. Vorige maand nog sprak Harry zich uit over zijn grote liefde voor het Afrikaanse continent. “Sinds ik op 13-jarige leeftijd voor het eerst Afrika bezocht, heb ik altijd hoop gevonden op het continent”, liet de prins horen tijdens een toespraak bij de Verenigde Naties. “Het is waar ik me het dichtst bij mijn moeder voelde en troost zocht nadat ze stierf, en waar ik wist dat ik een soulmate in mijn vrouw had gevonden. En daarom vindt zoveel van mijn werk daar zijn basis.”

Waar is Meghan?

Het lijkt erop dat Meghan thuis is gebleven bij de kinderen. Op uitgelekte (en inmiddels verwijderde) Skype-beelden was te zien dat de hertogin in haar thuiskantoor aan haar podcast Archetypes werkte, in het bijzijn van zoontje Archie en moeder Doria. Spotify maakte eerder bekend dat de podcast van Meghan ‘deze zomer’ zou verschijnen, maar het geduld van Sussex-fans wordt aardig op de proef gesteld. Tot nu is alleen de trailer te beluisteren.

Samen op reis

Komende maand gaan prins Harry en hertogin Meghan wél samen op pad. Een woordvoerder heeft bevestigd dat de Sussexjes een bezoek zullen brengen aan verschillende goede doelen in het Verenigd Koninkrijk en dat ze een stop zullen maken in het Duitse Düsseldorf, waar volgend jaar Harry’s Invictus Games plaatsvinden. Meer tourfoto’s op komst, dus!

Bron: Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws