Dat wordt aanpoten voor prins George en prinses Charlotte!

De weekenden van de Cambridges zullen er voortaan heel anders uitzien.

Prins George en prinses Charlotte vergezellen hun ouders steeds vaker naar hun koninklijke bezigheden. Bij die vroege royal duties komt nu ook nog eens een heel strak schoolschema kijken. Zeg maar dág tegen het vrije weekend…

Geen vrije weekenden

Prins William en hertogin Kate verhuizen met hun gezin van Londen naar Windsor en dat betekent ook een nieuwe basisschool voor George, Charlotte en Louis. Gisteren maakte het paleis bekend dat de drie Cambridge-kinderen hun schooltijd zullen vervolgen aan Lambrook School, vlakbij Windsor. Het is een chique plek, maar ook eentje die veel van de leerlingen vraagt. Zo zullen prins George en prinses Charlotte geen vrije weekenden meer hebben.

School op zaterdag

In bepaalde leerjaren vraagt Lambrook School leerlingen namelijk ook om op zaterdagochtend naar school te komen. Dat betekent dat prins George en prinses Charlotte beide in de schoolbanken moeten zitten op zaterdag. Voor George wordt het helemaal druk – in zijn leerjaar wordt ook verwacht dat de leerlingen op zaterdagmiddag blijven om deel te nemen aan sportactiviteiten. De 4-jarige prins Louis ontsnapt voorlopig nog aan de lessen op zaterdag.

Andere plannen

Kate en William hebben meerdere keren laten weten dat ze hun vrije tijd het liefst doorbrengen met hun kinderen in Anmer Hall, hun landhuis in Norfolk. Met de korte weekenden van George en Charlotte zal het moeilijk worden om die traditie voort te zetten. Wel zijn de Cambridges in hun nieuwe stulpje, Adelaide Cottage, sowieso omringd door veel rust en groen, dus van het buitenleven genieten moet geen probleem zijn.

Ook de lange vakanties die de nieuwe privéschool van George, Charlotte en Louis biedt, maken veel goed. Zo krijgen de leerlingen drie weken kerstvakantie, drie weken paasvakantie, twee maanden zomervakantie en nog wat kortere vakanties tussendoor. Dat maakt die korte weekenden al iets beter te slikken, toch?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws