5 veelgemaakte fouten die we maken als we op hakken lopen

Herken jij er een paar?

Lees ook

Hakken: je kan niet met ze, maar ook niet zonder ze. Helaas gaat het dragen van hakken vaak gepaard met heel wat pijn, en laat dat nou níét de betekenis van de term ‘killer heels‘ zijn. Maar wist je dat deze pijn waarschijnlijk komt doordat je één van deze fouten maakt tijdens het dragen van hakken?

Veelgemaakte fouten

Als je je eerste paar hakken koopt, ga je er bijna altijd meteen vanuit dat er geen comfortabele manieren zijn om hoge hakken te dragen. Zonde! Er zijn namelijk een aantal veelgemaakte fouten waarbij je jouw voeten én schoenen om zeep helpt.

1. Je koopt het verkeerde type hak

De hakken die je in 2015 kocht, zijn waarschijnlijk anders dan die je nu koopt. Na het verspillen van vele euro’s, moet je je realiseren dat je vroeger waarschijnlijk het verkeerde type hak kocht. Wil je écht comfortabel op hakken lopen? Dan is een ‘chunky boot‘ perfect. Of het nu een dikke enkellaars is of met een plateau, de chunky boots zijn de meest comfortabele hakken om op rond te lopen.

2. Je hebt nooit geleerd om op hakken te lopen

Wist je dat je de ‘hiel-tot-teen’ methode moet gebruiken als je op hakken loopt? Deze methode helpt je om je heupen te bewegen tijdens het lopen, wat het dus ook meteen makkelijker maakt om op hakken te lopen. En nog een pluspunt aan deze methode: het laat je eruit zien als een Victoria’s Secret Angel op de catwalk! Heb je dus nieuwe hakken gekocht, maar wil je nog even oefenen? Op YouTube staan verschillende tutorials over deze methode.

3. Je koopt te grote hakken

Dit is één van de meest voorkomende fouten. De meeste vrouwen denken namelijk dat een beetje ruimte in je hakken goed is om het zo een beetje te laten ademen. Je krijgt echter niet alleen de verkeerde ondersteuning voor je voet, het voelt ook erg gevaarlijk. En zeg nou zelf, jij wilt toch ook niet het risico lopen om door je enkel te gaan? Heb je nou wel te grote hakken gekocht en wil je ze niet wegdoen, doe er dan inlegzolen of voetkussentjes in. Zo compenseer je die extra ruimte.

4. Je hebt te kleine hakken gekocht

Grote hakken zijn nog te redden, maar hakken die te klein zijn, zijn niet zo makkelijk te fiksen. Om ze toch nog een beetje uit te rekken, kun je er een zak water in doen en deze met schoen en al in de vriezer leggen. Dit kan ervoor zorgen dat je hakken wat oprekken, doordat water uitzet als het bevriest.

5. Je denkt te veel na

Als het erop aankomt is de grootste fout die we maken bij het dragen van hakken, er te veel over nadenken. Loop er lekker zelfverzekerd bij en het gaat vanzelf. Laat je innerlijke royal toe en shine!

Bron: Bustle | Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook