Dit is het enorme vermogen van prinses Charlene

Ze is dan ook getrouwd met een van de rijkste royals ter wereld.

Het is geen geheim dat de Grimaldi’s aardig wat miljoenen op hun bankrekening hebben staan, maar om hoeveel gaat het eigenlijk?

Een van de rijkste

De Monegaskische royals mogen zichzelf een van de rijkste families met blauw bloed in Europa noemen. Vooral de regerend prins, Albert II, zit goed in de slappe was. Naast dikke spaarrekeningen bezit prins Albert ook zo’n 70 procent van Monaco en nog een paar leuke eigendommen verspreid over Frankrijk. Zijn vermogen wordt geschat op 840 miljoen euro. Hoe zit het met de bankrekening van zijn vrouw, prinses Charlene?

Prinses Charlene

In 2011 trouwde prins Albert met Charlene Wittstock – een bruiloft die trouwens ook al ’n luttele 60 miljoen euro kostte. Als voormalig Olympisch zwemster had Charlene zelf ook al een aardig bedrag bij elkaar verzameld, maar het grootste deel van haar vermogen heeft ze toch echt te danken aan haar schoonfamilie. Celebrity Net Worth schat het vermogen van prinses Charlene tegenwoordig op 150 miljoen dollar (ruim 151 miljoen euro, maar een miljoentje meer of minder valt ook niet meer op bij zulke bedragen). Wie de kledingstijl van de prinses een beetje kent, weet dat die miljoenen meer dan welkom zijn. Een jurk van 5.000 euro of een horloge van 140.000 euro? Char draagt ‘m met trots!

De bruiloft van prins Albert en prinses Charlene. Beeld: BrunoPress

Miljoenenvermogen

Over de financiële situatie van Hunne Doorluchtige Hoogheden is al veel gespeculeerd, helemaal toen prinses Charlene vorig jaar maandenlang uit beeld verdween. Na haar terugkeer klonken bijvoorbeeld de geruchten dat ze een ‘miljoenendeal’ had gesloten met prins Albert: een riante uitkering in ruil voor haar aanwezigheid. Hoe het precies zit met de geldstukken van de Grimaldi’s zullen we nooit weten, maar dat het er véél zijn weten we wel.

Bron: Express, Celebrity Net Worth, The Royal Couturier | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws