Hertogin Meghan lanceert eerste podcastaflevering met Serena Williams

Daar is de langverwachte Spotify-deal!

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is daar de podcastlancering van Meghan Markle. Dinsdag verscheen de eerste aflevering van haar podcast Archetypes op Spotify.

Archetypes

Lange tijd was het stil rondom de samenwerking tussen Spotify en de Sussexes. Zo’n twee jaar geleden sloten prins Harry en hertogin Meghan een deal met de audiostreamingsdienst, maar het koppel liet daarna weinig van zich horen. In december 2020 verscheen een halfuurlange kerstaflevering, en in maart 2022 volgde de aankondiging dat Meghan haar eigen podcast zou krijgen: Archetypes. Ons geduld (en dat van Spotify) werd nog een paar maanden op de proef gesteld, maar nu is de eerste van de twaalf podcastafleveringen toch écht te beluisteren!

Ambitie met Serena Williams

In de podcast blikt Meghan terug op de actie die ze als 11-jarig meisje ondernam tegen seksisme in een reclamespotje. De manier waarop vrouwen worden neergezet, houdt de hertogin nog altijd bezig. Zo spreekt ze in deze eerste aflevering ‘met de enige echte Serena Williams over de dubbele standaard waar vrouwen mee te maken krijgen als ze ‘ambitieus’ worden genoemd en het domino-effect dat dit heeft op andere aspecten van hun leven. In deze baanbrekende eerste aflevering hoor je ook Dr. Laura Kray, toonaangevend deskundige op het gebied van gender op de werkvloer’, zo luidt de omschrijving op Spotify.

Kijkje in haar eigen leven

De hertogin van Sussex geeft met de podcast ook een kijkje in haar eigen leven. Zo vertelt ze dat ambitie erg aangemoedigd werd op haar middelbare school en dat ze het daarom ook nooit als iets negatiefs zag. “Totdat ik mijn huidige echtgenoot begon te daten. En blijkbaar is ambitie een verschrikkelijk, verschrikkelijk iets voor vrouwen, volgens sommige mensen. Sinds ik de negativiteit erom heen zag, kon ik het niet meer níet voelen, het niet meer níet zien.”

De eerste aflevering is nu te beluisteren, de volgende elf verschijnen binnenkort op Spotify. Luisteren maar!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws