Wat gaat Claus-Casimir, het neefje van Amalia, eigenlijk studeren?

Volgens Gordonstoun zou hij hier zijn vervolgstudie gaan volgen.

Al eerder liet Claus-Casimir, zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, weten op zijn Instagram dat hij zijn diploma van de gerenommeerde internationale kostschool Gordonstoun binnen heeft. Maar wat wordt de volgende stap?

Trots

De Schotse kostschool Gordonstoun is naar eigen zeggen ’trots’ op graaf Claus die zijn opleiding met goede resultaten heeft afgerond. “We wensen hem het beste met zijn volgende avontuur”, schrijft de school op social media.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gordonstoun (@gordonstounschool)

Vervolgstudie

Volgens Gordonstoun gaat de 18-jarige graaf studeren aan de ESCP Business School, die verschillende vestigingen heeft. Zo hebben zij vestigingen in Berlijn, London, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau. Waar Claus zijn vervolgstudie precies gaat volgen, is nog niet duidelijk. De ESCP Business School staat bekend als de oudste bussinesschool van Europa en behoort ook tot een van de beste.

“Met alleen maar de hoogste cijfers voor zijn eindexamens zien we Claus richting de pan-Europese ESCP Business School vertrekken. Een grote prestatie en we hadden niet trotser op hem kunnen zijn!” schrijft Gordounston bij een Instagram-kiekje van hun koninklijke leerling.

Onverwachtse stap

De Rijksvoorlichtingsdienst liet in 2020 weten dat Claus zijn middelbare school in Schotland zou afmaken. Voor velen was dit een onverwachtse stap. De graaf was daarvoor al leerling van het VCL in Den Haag. In Schotland heeft hij zijn Engelse eindexamen afgelegd op A-levels.

Toonaangevende kostschool

Gordonstoun is een toonaangevende kostschool, die hun leerlingen naast academische ontwikkelingen, ook de mogelijkheid biedt om andere interesses – zoals theater en sport – te ontplooien. Onder andere prins Phillip, zijn zoons Charles, Andrew en Edward en zijn kleinkinderen Peter en Zara Phillips zijn oud-leerlingen van de kostschool.

Bron: Vorsten, Blauw Bloed | Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Laatste nieuws