Meghan deelt beangstigend moment: ‘Archie’s slaapkamer stond in brand’

'Mensen weten niet wat er allemaal achter de schermen gebeurt.'

In de eerste aflevering van haar podcast Archetypes verwijst hertogin Meghan vaak naar haar eigen leven. Zo vertelt ze over het angstaanjagende moment waarop ze tijdens een royal tour ontdekte dat de slaapkamer van zoontje Archie vlam had gevat.

Royal tour

In 2019 maakten prins Harry en hertogin Meghan een koninklijke reis naar Zuid-Afrika, samen met hun babyzoontje. “Archie was toen zo’n 4,5 maand oud. Zodra we geland waren, moesten we hem wegbrengen naar het huis waar we verbleven. Het was tijd voor zijn slaapje. [Harry en ik] moesten onmiddellijk door naar een officiële afspraak in township Nyanga”, vertelt Meghan in de podcastaflevering. “Toen we aan het einde van de afspraak de auto instapten, vertelde ze ons dat er brand was geweest in het huis. Dat er brand was geweest in de babykamer.”

Meghan tijdens haar toespraak in Nyanga, vlak voordat ze het slechte nieuws kreeg te horen. Oktober 2019. Beeld: BrunoPress

Grote schrik

“We zaten dus in de auto, een uur of twee nadat we geland waren, en reden razendsnel terug. We kwamen terug bij onze geweldige nanny, Lauren, die de hele tijd bij ons was tot we naar Canada gingen”, vervolgt Meghan. “De tranen stroomden over Laurens wangen. Ze had Archie in zijn bedje moeten leggen, maar dacht: ‘Weet je wat, ik haal eerst iets te eten beneden.’ Ze kwam uit Zimbabwe en droeg Archie vaak in een doek op haar rug, haar instinct vertelde haar dat ze hem mee moest nemen terwijl ze beneden een snack ging halen. In de tijd dat ze naar beneden ging, vatte de kinderkamer vlam. Er was geen brandmelder. Iemand rook een brandlucht in de gang en ging naar binnen, de brand werd geblust. Archie zou daar hebben liggen slapen.”

Achter de schermen

Hoewel Archie bij gelukkig toeval aan de brand was ontsnapt, was de schrok voor de kersverse moeder groot. “Iedereen was geschrokken en iedereen was in tranen. En wat moesten we doen? Door naar een volgende officiële afspraak? Ik zei: ‘Dit is niet logisch.’ Ik dacht, kunnen we mensen niet gewoon vertellen wat er is gebeurd? Ik denk dat het, optisch, uiteindelijk draaide om hoe het eruitzag en niet om hoe het voelde.” En dus moesten Harry en Meghan meteen weer verder. “We moesten onze baby weer achterlaten. Hoewel we daarna op een andere plek zouden verblijven, moesten we hem nog steeds achterlaten en een officieel bezoek afleggen”, aldus de hertogin. “Mensen zien de menselijke momenten achter de schermen niet.”

De eerste aflevering, waarin Meghan in gesprek gaat met Serena Williams over de term ‘ambitie’, is nu te beluisteren op Spotify. Dinsdag volgt de tweede aflevering, waarin de Duchess het woord geeft aan niemand minder dan Mariah Carey.

Bron: Archetypes podcast Spotify | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws