De betekenis achter Meghans nieuwe podcastoutfit

Voor de releasevideo van haar podcast maakte de hertogin een heel bewuste kledingkeuze.

We horen je denken: huh, een podcastoutfit? Het draait toch alleen om audio? Dat klopt, maar bij de allereerste aflevering van Meghans podcast Archetypes verscheen ook een aankondigingsvideo. De look die de Duchess of Sussex daar in draagt, is volgens royal stijlkenners veelbetekenend.

Archetypes

Dinsdag deelde Spotify de aankondiging dat Archetypes, de podcast van hertogin Meghan, dan toch eindelijk te beluisteren is. “Mensen moeten verwachten dat ze hierin de echte ‘ik’ te zien krijgen, waarschijnlijk de ‘ik’ die ze nooit hebben leren kennen”, vertelt Meghan in de korte video. “Zeker niet in de laatste jaren, waar alles door de lens van de media gaat. In tegenstelling tot: ‘Hé, ik ben het.’ Ik kijk ernaar uit om gewoon mezelf te zijn, te praten, geen filter te hebben.”

Losse blouse

Zoals altijd ziet de hertogin van Sussex er tiptop verzorgd uit in bovenstaande video, maar wel valt op dat haar blouse bovenin niet vastgestrikt is. Ter vergelijking: hieronder zien we Meghan met een lavallière of pussy bow blouse die vastgeknoopt zit volgens het boekje.

Volgens Elizabeth Holmes, auteur en kenner op het gebied van koninklijke mode, geeft Meghan hiermee een duidelijke boodschap af. “Ze deconstrueert een stijl die bekendstaat als pussy bow om een podcast te promoten die de archetypes waar vrouwen mee te maken krijgen moet doorbreken. Dat moet wel opzettelijk zijn!”

Door Spotify wordt Archetypes with Meghan beschreven als ‘een podcast waarin we de labels die vrouwen tegenhouden verkennen, ontleden en omverwerpen.’ En wel ja, kledingstukken misschien ook. In de eerste aflevering, die nu te beluisteren is op Spotify, ontleedt Meghan samen met tennisster Serena Williams wat het betekent om neergezet te worden als een ‘ambitieuze vrouw.’ Volgende week gaat Mariah Carey met de Duchess in gesprek.

Bron: Elizabeth Holmes Instagram, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws