Back to work: zongebruinde Máxima keert terug met nieuwe look

Ook aan prinses Amalia is gedacht!

De vakantie van de Oranjes zit erop: Ariane zit alweer bijna een week in de schoolbanken, Alexia pakt haar koffers in voor nóg een jaartje Wales, Amalia verkent Amsterdam en ook Máxima ontdekt het studentenleven!

Back to business

Na een lange vakantie in Griekenland pakt de koningin haar royal duties weer op. Máxima begint haar nieuwe werkseizoen in studentikoze sferen, maar uiteraard mét een belangrijke missie. Woensdagmiddag bezocht koningin Máxima de activiteitenmarkt van de introductieweek voor nieuwe studenten in Delft. Als erevoorzitter van MIND US, een organisatie die jongeren helpt bij psychische problemen, sprak Máxima daar over de mentale gezondheid van studenten.

Van NATAN tot Miu Miu

De zongebruinde koningin verscheen daarbij in een zijden top en donkerblauwe broek van NATAN, wist Modekoningin Máxima te achterhalen. De zomerse hakken zijn van Miu Miu. Alle items hingen al langer bij de fashion queen in de kast, maar niet eerder droeg ze deze blauw-rode combinatie.

Beeld: BrunoPress

Tasje voor Amalia

De mentale gezondheid van studenten is een onderwerp dat Máxima waarschijnlijk nog meer aan het hart ligt nu haar oudste dochter aan haar studietijd begint. Ook daar werd aan gedacht door de organisatie. Van Rob Mudde, vicerector van de TU Delft, kreeg de koningin een tas voor Amalia vol flyers over het lid worden van een vereniging. “Het is belangrijk dat je dat als student doet,” sprak Mudde daarover. “Het is ook een waarschuwing, want een sociaal isolement ligt om de hoek. Bij wie dan ook, dus doe het.”

Prinses Amalia heeft eerder laten doorschemeren dat ze zich wilde aansluiten bij het Amsterdamse studentencorps. De RVD maakte later echter bekend dat ze daar géén lid van wordt, nadat filmbeelden van seksistische speeches uitlekten en de vereniging in opspraak raakte. Komende week kan de kroonprinses tijdens de Amsterdamse introductieweek op zoek naar een andere studentenvereniging. Wij zijn benieuwd waar Amalia voortaan haar vrije avondjes doorbrengt!

Bron: Vorsen, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws