Royal babynieuws! Een dochtertje voor prinses Marie-Astrid

De prinses van Liechtenstein is voor het eerst mama geworden.

Iets minder dan een jaar na hun Italiaanse sprookjesbruiloft zijn prinses Marie-Astrid van Liechtenstein en Ralph Worthington ouders geworden van hun eerste kindje samen!

It’s a girl

Een babynieuwtje dat goed geheim is gebleven, want het meisje werd al op 1 juli geboren. Pas op 25 augustus is de geboorte bekendgemaakt. Wel krijgen we meteen de namen van de kleine meid te horen: die luiden Althaea Georgina Worthington. ‘Georgina’ is een familienaam bij de Liechtensteinse royals. De moeder van de huidige vorst van Liechtenstein, prins Hans-Adam II, droeg deze naam ook. De baby is daarmee vernoemd naar haar overgrootmoeder.

En die eerste naam, Althaea? Dat is zowel de naam van een plantengeslacht als van een koningsdochter uit de Griekse mythologie.

Liechtenstein, Luxemburg, VS

De kleine Althaea heeft niet alleen Liechtensteins blauw bloed door haar aderen stromen. Prinses Marie-Astrid is de dochter van prins Nicolaas van Liechtenstein (het broertje van de huidige vorst) en van prinses Margretha van Luxemburg. Margretha heeft dan weer een Belgische prinses als moeder.

De vader van de baby, Ralph Worthington, is Amerikaan. In september 2021 gaven prinses Marie-Astrid en Ralph elkaar het jawoord. Niet in Liechtenstein, niet in Luxemburg en ook niet in Amerika, maar in het zonnige Italië.

Ralp Worthington is de achterkleinzoon van de oprichter van Metropolitan Oil, verwacht wordt dat hij er zelf ook wel warmpjes bij zit. Zelf werkt hij binnen één van de bedrijven van zijn familie. De twee hebben elkaar ontmoet in Londen, waar prinses Marie-Astrid studeerde en als eventmanager werkte (prinses van Liechtenstein zijn is geen fulltime job, helaas). Van harte met de gezinsuitbreiding, Mr. & Mrs. Worthington!

Bron: Histoires Royales | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws