Dit ‘schandaal’ speelde zich af in het nieuwe huis van Kate en William

Niets is perfect, zo ook de geschiedenis van Adelaide Cottage niet.

Adelaide Cottage, het nieuwe optrekje van de Cambridges, heeft een rijke en levendige geschiedenis, vooral als het gaat om de overleden zus van the Queen, prinses Margaret…

In de schijnwerpers

Sinds de Duke en Duchess van Cambridge na maandenlange speculatie hun officiële verhuizing aankondigden, wordt het prachtige Adelaide Cottage vaak in de spotlights gezet. Het prachtige, nieuwe stulpje van het gezin ligt op het terrein van Windsor Great Park, dat slechts op vijftien minuten rijden is van de nieuwe school van George, Charlotte en Louis.

Zomerverblijven

Aanvankelijk had Adelaide Cottage een vergelijkbare status als Frogmore House. Zo beschreven belangrijke bezoekers in de jaren 1830 beschreven hoe zij hun regelmatige bezoeken in de koninklijke ‘zomerverblijven’ positief ervaarden, volgens het boek Royal Landscape: The Gardens and Parks of Windsor. Maar Adelaide Cottage kent naast haar rijke en levendige geschiedenis, ook een duistere kant…

Peter Townsend

De meest besproken bewoner was misschien wel de minnaar van prinses Margaret, Peter Townsend. Peter woonde met zijn eerste vrouw Rosemary in Adelaide Cottage. De reden hiervoor was omdat hij zo op elk moment de koning van dienst kon zijn in zijn rol als stalmeester.

Prinses Margaret was pas dertien jaar toen ze werd voorgesteld aan Peter Townsend. In zijn memoires, Time and Chance, legde Peter uit dat zij ‘zo onopvallend was als men zou verwachten van een dertienjarig meisje’. Volgens het boek begon de romance tussen de twee pas acht jaar later, toen de 22-jarige Margaret verliefd werd op Peter na de dood van haar vader in 1952.

Margaret
Prinses Margaret en Peter Townsend in Zuid-Afrika 1947. Beeld: Brunopress

Subtiel gebaar

Hoewel het onduidelijk is wanneer hun romance precies begon, werd deze naar verluidt in de jaren 1950 aan het licht gebracht. Dit kwam mede door een intiem moment waarop prinses Margaret te zien is. Hier was te zien dat ze pluisjes van het jasje van haar minnaar plukt. Busted! The Guardian kenmerkte dit in prinses Margarets overlijdensadvertentie als het ‘subtiele gebaar’ wat hun romantische relatie verklapte. We weten allemaal dat het liefdesverhaal geen gelukkig einde kende. Omdat een huwelijk met een gescheiden man te ‘schandaleus’ zou zijn voor een prinses, moesten Peter en Margaret elk hun eigen weg gaan.

Hoe dan ook, dit voorval zal William en Kate niet tegenhouden om in te trekken in dit prachtige optrekje. En wij geven ze groot gelijk!

Bron: Woman and Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws