Einde van een tijdperk: Nick & Simon stoppen als duo

De Volendammers bevestigen de geruchten.

Lees ook

Sinds ze in 2006 hun eerste album samen uitbrachten, zijn Nick & Simon een begrip in het Nederlandse muzieklandschap. Maar het is tijd om afscheid te nemen van het Volendamse duo. De twee bevestigen de geruchten van een breuk. “Er komt geen vechtscheiding over Kees Tol.”

Uit elkaar

De Volendammers kwamen in 2006 met hun eerste album op de proppen. Dat was het begin van hun succesvolle muziekcarrière. Hoewel de twee al meer dan vijftien jaar samen op de planken staan, steken er nog weleens geruchten de kop op dat de twee het wel mooi geweest vinden. Begin deze maand werd er nog gespeculeerd dat Nick en Simon ieder hun eigen weg willen gaan en aan een eigen carrière willen werken. Dat hebben ze nu zelf ook bevestigd. “Nu of ooit…. Wij stoppen als muzikaal duo”, klinkt het op Instagram.

Afscheidsconcert

“Op 10 april 2023 stopt het muzikale avontuur dat ‘Nick & Simon‘ heet. Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht”, luidt het bericht. Nick en Simon laten weten dat ze volgend jaar nog een afscheidsconcert in AHOY zullen geven en dat dat ook hun allerlaatste optreden zal zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

What’s next?

“Ondanks dat onze muzikale samenwerking stopt, blijven wij wel gewoon samen tv-programma’s maken, dus er komt ook geen vechtscheiding over Kees Tol ;)”, schrijft het (voormalige) duo. “Maar is er straks wel meer tijd voor persoonlijke creativiteit en solo-ambities.” Aanstaande maandag 29 augustus zullen Nick en Simon bij Jinek nog verder ingaan op hun ‘breuk’.

Bron: Instagram, Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook