Kroonprinses Victoria over Zweedse The Crown: ‘Ik hoef er niet in hoor!’

De opnames van de nieuwe royal dramaserie zijn begonnen. Wij blij, de Zwoyals zelf wat minder...

Lees ook

Goed nieuws voor de liefhebbers van royal dramaseries: de opnames voor de Zweedse versie van The Crown zijn begonnen! Voor de Bernadottes zelf wordt dat bericht niet met zoveel enthousiasme ontvangen…

Monarki

Al vier seizoenen lang smullen van The Crown, de dramaserie over het Britse koningshuis, en we zijn niet de enige fans. In Zweden werd zelfs besloten om een eigen televisieserie te maken over het leven van koning Carl Gustaf. De opnames van de serie, die voorlopig als titel Monarki heeft gekregen (ook zonder Zweeds woordenboekje hebben we wel zo’n vermoeden wat dit betekent), zijn nu begonnen. Meer royal drama coming soon!

Liever niet

Hoewel we uitkijken naar meer koninklijke series op de buis, ligt dat voor de royals zelf nét even anders. Kroonprinses Victoria van Zweden gaf eerder dit jaar zuchtend in een interview aan dat ze liever niet zelf een personage wordt in de serie. “Voor de persoon die geportretteerd wordt, zal het altijd heel vreemd voelen”, aldus de kroonprinses in Svenska Dagbladet. Een geschiedenisserie maken? Prima, maar van de nog levende royals blijf je af, aldus Vic. Op de vraag welke actrice haar zou kunnen spelen, antwoordt ze dat ze hoopt dat niemand in die rol kruipt. “Idealiter kom ik er helemaal niet in voor. Misschien ben ik het hele seizoen weg.”

Een klein beetje medewerking

Het Zweedse hof heeft eerder laten weten dat ze niet meewerken aan de serie. Of nu ja, misschien een héél klein beetje dan. “Wij zijn op geen enkele manier betrokken bij de serie. Echter, scenarioschrijver Åsa Lantz wilde een paar vragen stellen over de documentaire-stukken en op basis daarvan hebben we antwoord gegeven”, aldus informatiemanager Margareta Thorgen van het hof.

Welke acteurs en actrices gestrikt zijn voor de rollen van de koning en zijn familie, is nog niet bekendgemaakt. Nog eventjes afwachten dus. Zodra Beau Monde meer weet over hoe & waar de serie in Nederland en België te zien is, laten we het horen!

Bron: Royal Central, Expressen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook