Million dollar makelaar vertelt: ‘De rijken kopen drie, vier, vijf vakantiehuizen’

Mauricio Umansky, bekend als één van de beste makelaars uit Amerika, strijkt nu ook neer in Amsterdam. Wat staat op de woonwenslijst van de ultra rijken?

Hij verkocht de Walt Disney Estate en de Playboy Mansion en wordt gezien als één van de beste makelaars van Amerika. En nu strijkt Mauricio Umansky (52), bekend van The Real Housewives of Beverly Hills, neer in Amsterdam waar hij de eerste Europese dependance van zijn kantoor The Agency opent. Beau Monde sprak met de zakenman.

Wat willen de ultra rijken?

“Vooral véél huizen. Ze willen niet in hotels zitten en kopen drie, vier, vijf vakantiehuizen. Het is een goede investering. Qua indeling merk je, sinds corona, dat mensen minstens twee kantoren/werkruimtes willen en dat een grote sportruimte gewenst is. De focus is verplaatst van de bioscoop(zaal) naar de gym.”

Dankzij series als ‘Million dollar listing’ en ‘Selling sunset’ lijkt het alsof makelaarsland één grote slangenkuil is. Hoe zie jij dit?

Selling sunset heb ik nog nooit gezien. Million dollar listing wel, ik heb er een paar keer mijn opwachting in gemaakt. Hoe het er bij andere kantoren aan toe gaat, weet ik niet, voor The Agency geldt dat het leven te kort is om ons te omringen met negatieve mensen. Iedereen die bij ons komt werken, krijgt te horen dat we niet zitten te wachten op assholes.”

Het hele artikel is te lezen in Beau Monde 8/2022. Nog één week in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: Pexels

Laatste nieuws