Vriendin prinses Diana vertelt: ‘Diana wilde nooit scheiden van Charles’

De toenmalige beste vriendin van prinses Diana doet een boekje open over gesprekken die ze had met de prinses na het beruchte Panorama-interview in 1995.

Simone Simmons, één van de beste vriendinnen van prinses Diana, vertelt dat de prinses nooit van prins Charles heeft willen scheiden en dat ze veel spijt had van haar Panorama-interview met Martin Bashir.

Panorama-interview

Volgens vriendin Simone Simmons wilde prinses Diana eigenlijk nooit scheiden van prins Charles. In een recent interview vertelt Simmons dat ze zich een gesprek herinnerde met de prinses van Wales, enkele uren nadat het geruchtmakende Panorama-interview uit 1995 op televisie was gekomen. Volgens Simone belde Diana haar op om haar te vragen wat zij van het interview vond.

Impact

Toen Diana de vraag stelde wat Simmons van het interview vond, zei ze: “O God, je hebt jezelf voor schut gezet. Maar dat niet alleen, de kinderen dan?” Waarop Diana antwoordde: “Oh mijn God, ik heb niet goed nagedacht.” Daarna begon de prinses te huilen, vertelde Simmons. Diana had nooit gedacht dat het geruchtmakende interview zo’n grote impact zou hebben. “Ze was kwaad toen ze toezei. Bovendien werd ze onder andere overtuigd door Fergie, de echtgenote van prins Andrew”, vervolgt Simmons.

Te laat

Diana vertelde in het interview dat er ‘drie personen in haar huwelijk zaten’, waarmee ze doelde op Charles zijn affaire met Camilla Parker Bowles. “Wat ze zei over Charles en het koningshuis, was de druppel voor de Queen”, liet Simmons weten. “Maar ze hield nog wel van Charles. Toen ze de dag na de uitzending een telefoontje kreeg van de Queen met de boodschap dat de scheiding zou worden aangevraagd, was ze buiten zinnen. Ze belde me huilend en snikkend op en zei: ‘Ik heb nooit van hem willen scheiden Simone. Ik hou nog van hem’. Maar haar spijt kwam natuurlijk te laat”, aldus Simmons.

Fantastische vriendin

Simone vervolgt: “Ik vond het heel erg voor haar. Ze heeft zich laten leiden door de verkeerde personen. Jammer, want zij zelf was een fantastische vriendin.”

Bron: Honey, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws