Meghan Markle over band met royal family: ‘Het kost veel moeite om te vergeven’

De hertogin van Sussex is bijzonder openhartig over haar koninklijke leven én haar nieuwe hoofdstuk: 'Ik kom weer terug op Instagram!'

Een terugkeer op social media, haar droomhuis, het opvoeden van haar kinderen, haar band met de royal family…In een groot nieuw interview met The Cut doet hertogin Meghan de ene na de andere grote onthulling.

Heft in eigen handen

Vorige week keerde de hertogin van Sussex terug in de spotlights met haar nieuwe podcast Archetypes. En dat het niet blijft bij een wekelijks gesprekje met een gast, is nu wel duidelijk. Meghan is hard bezig om zichzelf weer een stem te geven. Maandagmiddag verscheen een uitgebreid interview met de Duchess in The Cut, waarin ze ook meteen onthult dat ze binnenkort weer op social media te vinden zal zijn.

Meghan moest haar populaire Instagram-account en lifestyleblog sluiten toen ze zich met prins Harry verloofde en het daarna doen met een mediateam uit het paleis die al haar sociale kanalen beheren. Nu neemt de hertogin het heft weer in eigen handen: “Ik kom terug op Instagram.”

Nieuw leven opbouwen

Achter de schermen zijn prins Harry en hertogin Meghan altijd hard bezig geweest om hun leven vorm te geven na hun vertrek uit de koninklijke familie. “Ik denk dat we altijd wisten dat de eerste jaren waarin we dit nieuwe leven zouden opbouwen de drukste zouden zijn”, vertelt prins Harry. “En iedereen heeft er een mening over. Als je iets doet, word je bekritiseerd. Als je niets doet, word je alsnog bekritiseerd. Het is veel…” “En dan kregen we ook nog eventjes een baby tussendoor”, vult Meghan aan, verwijzend naar de geboorte van dochtertje Lilibet vorige zomer.

Droomvilla

Dat nieuwe leven van de Sussexjes speelt zich af in een miljoenenvilla in Montecito, Californië. Meghan vertelt dat ze op slag verliefd werd op dit huis, maar geen bezichtiging wilde plannen. “We hadden nog geen werk, dus we wilden geen bezichtiging doen. Het was niet mogelijk. Het is net als toen ik jonger was en etalages ging kijken. Je denkt, oh, ik wil niet kijken naar alle dingen die ik niet kan betalen. Dat voelt niet goed.”

Toen de luxueuze villa maar voorbij bleef komen in de zoektocht naar een nieuwe paleisje, gingen Harry en Meghan toch overstag. Inmiddels hadden ze twee flinke deals met Netflix en Spotify gesloten, waardoor de droomvilla wél binnen bereik lag. “We hebben alles gedaan om dit huis te kunnen krijgen”, vertelt Meghan over de villa (à 14 miljoen dollar). “Want als je binnenloopt en een diepe ademhaling neemt…Vreugde. Adem uit. En kalmte. Het werkt herstellend. Je voelt je vrij.”

Grote vrijheid

Meghan is maar wát blij met de vrijheid die ze nu ervaart. Niet alleen om weer haar eigen communicatie in handen te hebben, maar ook de vrijheid waarin ze haar kinderen Archie en Lili nu kan opvoeden. Zo zou ze haar zoontje nooit zelf naar school kunnen brengen in het Verenigd Koninkrijk zonder dat de paparazzi in de bosjes ligt. “Sorry, maar daar heb ik een probleem mee. Dat maakt me niet geobsedeerd door privacy. Dat maakt me een sterke, goede ouder die haar kind beschermd.”

‘Vergeven is moeilijk’

Zo openhartig is de hertogin lang niet geweest, dus uiteraard polst de journalist van The Cut ook hoe het nu staat tussen Harry, Meghan en de rest van de Royal Family. Daarover laat de Duchess doorschemeren dat ’t nog lang niet allemaal koek en ei is.

“Ik denk dat vergeving heel belangrijk is. Het kost meer energie om niet te vergeven”, aldus de hertogin. “Maar het kost veel moeite om te vergeven. Ik heb me daar actief voor ingezet, helemaal omdat ik weet dat ik alles kan zeggen. Ik heb veel te zeggen totdat ik dat niet meer heb. Ze zeggen wel dat soms de stilte ook onderdeel van het lied is.”

Bron: The Cut | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws