Etiquetteles: hertogin Meghan over de goede manieren die ze Archie bijbrengt

Beleefdheid wordt er met de paplepel ingegoten in huize Sussex.

Archie Mountbatten-Windsor mag dan geen koninklijke opvoeding meer krijgen, dat betekent niet dat hij z’n etiquettelessen zomaar over kan slaan. Meghan Markle vertelt dat hard bezig is om haar 3-jarige zoontje goede manieren bij te brengen. 

Manners make the man

“We vertellen hem altijd: Manieren maken de man. Manieren, manieren, manieren, manieren, manieren”, laat de Duchess of Sussex weten in een groot interview met The Cut. Allison P. Davis, de journalist die de Sussexjes bezocht in hun miljoenenvilla in Montecito, kan bevestigen dat de kleine Archie inderdaad steeds op zijn goede manieren gewezen wordt. “Als hij vergeet om alsjeblieft of dankjewel te zeggen, herinnert Meghan hem eraan dat manieren de man maken.”

Zout en peper

Een van de ‘goede manieren’ die Meghan zelf op jonge leeftijd leren, was dat je het peper- en het zoutvaatje altijd samen moest doorgeven. “De moeder van een vriendin zei: ‘Je geeft er nooit een door zonder de ander.’ Dat is zoals Harry en ik. We zijn net peper en zout. We gaan altijd samen door.” Lief en een tikkeltje klef, zó kennen we de Sussexes helemaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Cut (@thecut)

Gewone jeugd

In het grote coverinterview voor The Cut vertelt Meghan ook dat Archie nu ‘gewoon’ naar kinderfeestjes kan gaan. Al zijn de andere schoolmoeders dan behoorlijk verbaasd als de Duchess zelf meegaat met haar zoontje. “Ik was laatst op een springkussen en ik zag een 1-jarig kindje binnen. Ik vroeg: ‘Waar is je moeder?’ Buiten het springkussen hoorde ik een moeder: ‘Hier ben ik! Ik wist niet zeker of ik er wel bij kon komen.’ Ik zei: ‘Wil je naar je kind toe? Natuurlijk kun je erbij komen!”

Een stukje liefdadigheid

En liefdadigheid? Net als goede manieren hoort dat ook bij een soort-van-royal opvoeding. Meghan vertelt dat ze samen met Archie én hun beveiligers pakketten met water, pindakaascrackers en mueslirepen uitdelen aan daklozen. “Daar heb ik eentje van gegeten!”, aldus Archie. Ach, blauw bloed of niet, het blijft een 3-jarige…

Bron: The Cut, Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws