Prins Harry vertelde Meghan: ‘Ik heb mijn vader verloren’

De hertogin is hoopvol dat de band tussen vader en zoon weer kan worden opgebouwd.

Dat de band tussen de Sussexes en hun families niet ijzersterk is, weten we allemaal. Prins Harry geeft zelfs aan dat hij ‘zijn vader is kwijtgeraakt’, vertelt hertogin Meghan.

Relatiebreuk

In een interview met The Cut vertelde de hertogin openhartig over de breuk met haar eigen vader, Thomas Markle. Meghan liet weten dat ze goed na had gedacht over hoe giftig de roddelpers eigenlijk is en hoe erg het hun gezinsleven heeft beïnvloed. De roddelpers ging zelf zo tekeer dat zowel Meghan als Harry daardoor nu geen contact meer hebben met hun vaders. “Harry zei tegen me: ‘Ik verloor mijn vader in dit proces'”, vertelde Meghan aan The Cut.

De hertogin voegde daar nog wel aan toe dat ze hoopvol was dat de relatie tussen Harry en zijn vader, prins Charles, weer kon worden opgebouwd. “Het hoeft voor hen niet hetzelfde te zijn als dat het voor mij was, maar dat is zijn beslissing”, aldus Meghan.

Tell-all interview

Tijdens het spraakmakende tell-all interview met Oprah Winfrey vertelde prins Harry dat zijn vader zijn ’telefoontjes niet meer beantwoordde’ en dat ze hem ‘financieel hadden afgesneden’, nadat ze hadden aangekondigd een stap terug te doen uit het koninklijke leven. Hoewel de relatie tussen vader en zoon dus niet van een leien dakje gaat, hebben ze elkaar wél gezien in de tussentijd. Deze ontmoeting vond plaats tijdens de viering van het ‘Platina Jubileum’ van koningin Elizabeth in het Verenigd Koninkrijk.

Fantastisch bezoek

Volgens een koninklijke bron was het ‘een fantastisch bezoek’ waarbij prins Charles ‘dolblij’ was om zijn kleinzoon Archie weer te zien en zijn kleindochter Lili voor het eerst te ontmoeten. “Het was geweldig om Harry en Meghan terug te hebben in het Verenigd Koninkrijk”, voegde hij eraan toe. Zien wij in de toekomst dan toch een verzoening tussen de Sussexes en de Royal Family?

Bron: People, Hello! | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws