Royal schoonzussen: van dikke mik tot totaal geen klik

Ze zijn elkaars grootste steun en toeverlaat, óf ze kunnen elkaar niet luchten en zien. Ook royal schoonfamilie heb je niet voor 't uitkiezen...

Ze zijn elkaars grootste steun en toeverlaat, óf ze kunnen elkaar niet luchten of zien. Ook royal schoonfamilie heb je niet voor ’t uitkiezen. Hoe zit het nu echt tussen deze Majesteiten en Hoogheden?

Kroonprinses Mary & prinses Marie

Kroonprinses Mary, prins Joachim en prinses Marie van Denemarken. Beeld: BrunoPress

Ze werpen elkaar een vriendelijke blik toe tijdens officiële gelegenheden, maar daarmee is alles wel gezegd over de band tussen de Deense kroonprinses Mary en haar schoonzus prinses Marie. Beide dames waren een ‘buitenlands burgermeisje‘ dat met een Deense prins trouwde: de broers Frederik en Joachim, maar die overeenkomst was niet voldoende om een vriendschap op te bouwen. “Ze zijn twee heel verschillende personen. Mary zegt nooit iets wat haar eigen positie of die van haar echtgenoot mogelijk kan schaden, terwijl Marie wat sneller uit de school klapt”, aldus de Deense royaltydeskundige Anna Thygesen. “We zien hen nooit iets samen ondernemen, niet in privé-sferen en niet in het openbaar.” Ook tijdens kerstmis zouden ze niet met elkaar om één tafel zitten.

Prinses Charlene, prinses Caroline en prinses Stéphanie

Prinses Caroline, prinses Charlene en prinses Stéphanie van Monaco. Beeld: BrunoPress

Het is vooral de roddelpers die graag een mening vormt over de band tussen de Grimaldi-schoonzussen. Eerlijk is eerlijk, bij elke openbare verschijning toont prinses Charlene zich niet bijzonder hecht met de zussen van haar echtgenoot Albert. Volgens de een ligt het aan Caroline en Stéphanie, die zich altijd al afstandelijk en afkeurend tegenover Charlene zouden hebben opgesteld. Volgens de ander ligt het vooral aan Char zelf, die niet kan hebben dat haar sisters-in-law wel de kneepjes van het royal vak kennen. We weten niet precies wat daar achter de paleisdeuren gebeurt, maar besties zijn het hoogstwaarschijnlijk niet.

Koningin Máxima & prinses Laurentien

Koningin Máxima en prinses Laurentien. Beeld: BrunoPress

Twee koninklijke dames die wél door één paleisdeur kunnen, zijn koningin Máxima en prinses Laurentien. Ze leerden elkaar goed kennen toen ze allebei in Brussel woonden en allebei net verkering hadden met een prins, de broers Willem-Alexander en Constantijn. “We kunnen voluit pret hebben over wat het is om tot deze familie toe te treden. En we kunnen steun bij elkaar vinden op veel verschillende gebieden, bijvoorbeeld hoe het is om een deel van je anonieme leven te moeten opgeven”, vertelde Laurentien ooit over haar sterke band met Máx.

Kroonprinses Victoria & prinses Sofia

Prinses Sofia en kroonprinses Victoria. Beeld: BrunoPress

De een was altijd al prinses, de ander was een losbandige realityster voordat ze een tiara op haar hoofd zette. Maar ondanks hun verschillende achtergronden kunnen kroonprinses Victoria en prinses Sofia van Zweden het uitstekend met elkaar vinden. Zowel in het openbaar als privé trekken de twee met elkaar op, en Sofia vertelt aan de Zweedse pers dat ze het ‘heel leuk’ vindt om op pad te gaan met haar ‘lieve schoonzus.’ Sinds Victoria’s zusje prinses Madeleine naar Florida is verhuisd, zou de band tussen de kroonprinses en prinses Sofia alleen maar sterker zijn geworden. Wat ook altijd meehelpt: kinderen van dezelfde leeftijd. Victoria’s prins Oscar en Sofia’s prins Alexander schelen maar twee maanden.

Hertogin Catherine & hertogin Meghan

Hertogin Kate en hertogin Meghan. Beeld: BrunoPress

Ongetwijfeld de meest besproken koninklijke schoonzussen du moment. De bedoelingen van de hertogin van Cambridge en de hertogin van Sussex waren goed, maar een echte klik was er nooit. Toen de roddelpers zich ermee gingen bemoeien, werden Kate en Meghan al snel neergezet als elkaars grootste vijanden. De royal exit van Harry en Meghan heeft in ieder geval niet geholpen om de twee dichterbij elkaar te brengen. Tegenwoordig zou er nauwelijks contact zijn tussen de twee Duchesses. In het beruchte interview met Oprah Winfrey in 2021 liet Meghan weten dat ze Kate ‘heeft vergeven’ voor eerdere incidenten en dat ze ‘een goed persoon is’. Ook wilde de hertogin van Sussex dat het gedaan zou zijn met de polariteit. “Als je mij leuk vindt, hoef je haar niet te haten. Als je haar leuk vindt, hoef je mij niet te haten.”

Bron: Royal Central, Harper’s Bazaar UK, Nouveau, Hant.se, New Idea | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws