Wie zijn de kinderen bij het standbeeld van prinses Diana?

De drie kinderen in het standbeeld van prinses Diana hebben wel degelijk een betekenis.

Op Diana’s zestigste geboortedag vorig jaar juli, onthulden prins William en prins Harry het langverwachte standbeeld van hun moeder. Het standbeeld laat Diana zien met haar armen om twee kinderen heen, en een derde zichtbaar op de achtergrond. Maar wie zijn deze kinderen? En wat is de betekenis?

Betekenis

Kensington Palace heeft in een verklaring uitleg gegeven over deze drie ‘mysterieuze’ kinderen in het standbeeld van Diana. In de verklaring legt het paleis uit dat de beslissing om de kinderen in het standbeeld op te nemen, komt door Diana’s speciale gave om een sterke, persoonlijke band met jongeren op te bouwen. “Het standbeeld wil de warmte, elegantie en energie van Diana, prinses van Wales, weerspiegelen. Dit naast haar werk en de impact die ze op zoveel mensen heeft gehad”, staat onder andere in de verklaring.

“Het figuur van Diana, prinses van Wales, wordt omringd door drie kinderen die de universele impact van het werk van de prinses vertegenwoordigen. Het portret en de kledingstijl zijn gebaseerd op de laatste periode van haar leven, toen ze zelfvertrouwen kreeg in haar rol als ambassadeur voor humanitaire doelen. Op deze manier willen we haar karakter en medeleven overbrengen”, vervolgt de verklaring.

 

Diana Award

Prinses Diana zette zich vaak in voor verschillende – op de jeugd gerichte – liefdadigheidsinstellingen. Zo was ze onder andere beschermvrouwe van het Greater Ormond Street Children’s Hospital in Londen. Doordat prinses Diana zo betrokken was bij jongeren, is in 1999 de Diana Award het leven in geroepen. Deze speciale award is bedoeld om jonge mensen die zich inzetten in het verbeteren van andermans leven, te eren. Wat een prachtig gebaar!

Bron: Town & Country | Beeld: Brunopress, Instagram @dukeandduchessofcambridge

Laatste nieuws