Hertogin Kate als klant: droom of nachtmerrie

Het is alsof er een vloek op rust: favoriete labels van Kate gaan failliet.

Je zou denken dat een leuke royal als de hertogin van Cambridge als klant hebben iets is om wilde rondedansen van te gaan doen, maar niets is minder waar.

Zo vroeg het merk LK Bennett al tweemaal faillissement aan, een keer in 2018 en een keer in 2020. Het is al jaren een favoriet ‘high street‘ label van Kate, ze droeg het al toen ze nog niet verloofd was met prins William. Volgens andere klanten zijn de financiële problemen van het merk hun eigen schuld: “Zodra Kate en Will verloofd waren, gooide LK Bennett de prijzen omhoog,” aldus trouwe klant Fiona McNamara.

Gelukkig voor Kate is LK Bennett tweemaal nét gered. Kan de Duchess gewoon haar japonnetjes blijven shoppen. Beeld: BrunoPress

Ze is niet de enige die er zo over denkt: afgaand op reacties gingen de prijzen sindsdien twee keer over de kop en kostte een jurk die in 2006 nog 100 pond kostte na de verloving opeens 300 pond.

Beeld: BrunoPress

Ook andere Kate-favorieten zoals Orla Kiely en Issa, dat haar blauwe verlovingsjurk leverde, zijn inmiddels failliet; Alice Temperley heeft een tijdje in de gevarenzone gezeten. “Celebrities die je kleren dragen is de heilige graal voor elk label,” zegt merkexpert Claire Shiels in de Daily Mail. “Maar het kan ook voor grote problemen zorgen als je niet vooraf wordt gewaarschuwd dat ’s werelds meest gefotografeerde vrouw in één van je jurken te zien zal zijn, wat meestal het geval is bij Kate.” Het was de voornaamste reden dat Issa het niet redde: ze konden niet aan de vraag voldoen.

Hertogin Kate in Orla Kiely, 2012. Beeld: BrunoPress

In 2020 werd bekendgemaakt dat Beulah Londen financieel aan de afgrond stond, wéér een favoriet label van de hertogin, dat bovendien werd mede-opgericht door een vriendin van Kate, Lady Natasha Rufus Isaacs. Het merk bestaat nog, maar volgens Daily Mail is er in tien jaar nog nooit winst gemaakt en ziet de toekomst van Beulah er niet rooskleurig uit. Het lijkt toch meer een vloek dan een zegen als je japonnen in de garderobe van de Duchess hangen.

De hertogin van Cambridge in een roze Beulah. Beeld: BrunoPress

Volgens Claire speelt ook mee dat Kate van haar favoriete merken meestal vrij neutrale stukken in een hogere prijsklasse koopt, die ze dan meerdere keren draagt. “Dat betekent dat haar fashionvolgers, die over een bescheidener budget beschikken, slechts één kledingstuk per seizoen kopen, in plaats van het hele jaar door bij het merk te shoppen,” aldus Shiels, die erbij zegt dat financiële problemen niet alleen door Kate als klant komen, maar dat de hele kledingsector het moeilijk heeft.

Bron: Daily Mail, Beau Monde Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws