Dit is de enige persoon voor wie koningin Elizabeth ooit heeft gebogen

Het videofragment van de buigende Queen Elizabeth gaat momenteel viraal op social media.

We weten allemaal dat de Britse royals van goede regels houden. Met name Queen Elizabeth houdt het protocol graag in ere. De koningin wordt altijd met een buiging – de hoogste vorm van respect – begroet. Toch heeft de Queen tijdens haar monarchie ook voor één iemand gebogen: prinses Diana.

Opmerkelijk

Deze week staat geheel in het teken van het overlijden van prinses Diana, 25 jaar geleden. Rond de dag van haar overlijden duiken er altijd veel oude foto’s en oud filmmateriaal op. Zo ook een bijzonder moment van de Queen herself. Op de dag van de begrafenis van Lady Diana, deed de Queen toch wel iets heel erg opmerkelijks. En dat viel buitenstaanders ook op, waardoor het video-fragment nu viral gaat.

TikTok-filmpje

Het virale TikTok-filmpje laat eerst de bruiloft van prinses Diana en prins Charles zien, waar de prinses de Queen met een diepe buiging groet. Na deze bruiloft-beelden, laat het TikTok-filmpje een fragment zien tijdens de begrafenis van prinses Diana in 1997. Als je goed kijkt, zie je Queen Elizabeth buigen uit respect wanneer de koets met Diana’s kist langs rijdt.

@royalfamilysupporters♬ Einaudi: Experience – Ludovico Einaudi & Daniel Hope & I Virtuosi Italiani

De video, geüpload door het TikTok-account @royalfamilysuppporters, is sinds de plaatsing op 28 juni al meer dan 8,5 miljoen keer bekeken, waar verschillende mensen hun reactie geven op dit hartverwarmende moment. “Very powerful moment in history“, reageert iemand. Een ander reageert: “The Queen bows to nobody, period. But on that day she showed respect for [Diana]. No wonder we all love her.”

Traditie verbreken

Toen koningin Elizabeth en prins Philip arriveerden in Londen voor de begrafenis, verbraken ze de traditie door met hun auto’s buiten de poorten van Buckingham Palace te stoppen om zo de bloemenhulde te bekijken die door het rouwende volk was achtergelaten. Het koningspaar sprak daarna met een aantal mensen uit de menigte en betuigde hun medeleven.

Persoonlijke eerbetoon

Na de gesprekken met verschillende mensen uit die menigte, ging het koningspaar het paleis binnen. De Queen moest op dat moment een speciale televisie-uitzending voor de bevolking maken. Tijdens deze uitzending bracht de koningin haar persoonlijke eerbetoon aan Diana: “Ik wil zelf hulde brengen aan Diana. Ze was uitzonderlijk en een begaafd mens.”

Ze vervolgde: “In goede en slechte tijden heeft zij nooit haar vermogen verloren om te lachen, noch om anderen te inspireren met haar warmte en vriendelijkheid. Ik bewonderde en respecteerde haar. Voor haar energie en inzet voor anderen, en vooral haar toewijding aan haar twee jongens”, aldus de Queen.

Bron: News Week, TikTok @royalfamilysupporters | Beeld: Brunopress, TikTok @royalfamilysupporters

Laatste nieuws