Prinses Amalia gaat mee naar het Caribisch gebied

Het is niet alleen maar studeren, de koninklijke plicht roept!

Het wordt niet alleen maar studeren voor de Prinses van Oranje! Natuurlijk staat Prinsjesdag voor de deur – dat betekent al een dag college spijbelen – en nu maakt de RVD ook een verre buitenlandse reis voor prinses Amalia bekend.

Naar het Caribisch gebied

In de winter trekken koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia met hun drietjes naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Voor Amalia een kans om kennis te maken met de landen Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en met de eilanden van Caribisch Nederland, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, zo luidt het bericht van de RVD. Klinkt als een leuke study break, toch? Wat er precies op het programma van de Oranjes staat, is nog niet bekendgemaakt.

Buitenlandse reis

Het is niet de eerste officiële buitenlandse reis die prinses Amalia. Eerder dit jaar vergezelde ze haar ouders ook al naar het galadiner van de Noorse prinses Ingrid Alexandra in Oslo. Het is echter wél de eerste meerdaagse reis met een heus programma. In tegenstelling tot het bezoek aan Noorwegen wordt dit niet alleen maar tiara’s en galafeestjes, durven we wel te stellen, maar een druk programma vol werkbezoeken. De reis naar het Caribisch gebied zal eind januari en begin februari 2023 plaatsvinden. De eerste buitenlandse-werkbezoek-fashion van prinses Amalia laat dus nog even op zich wachten. Eerst dat allereerste studiesemester maar!

Bron: RVD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws