De winnaar is bekend! Dit is Miss Nederland 2022

De nieuwe Miss is gekroond!

Zondagavond vond de spannende finale van Miss Nederland 2022 in Hilversum plaats. Aan Julia Sinning, Miss Nederland 2021, de eer om haar opvolgster te kronen: de prachtige Ona Moody.

Finaleshow

Tijdens de spetterende finaleshow stelden tien prachtige jonge vrouwen zich voor aan het publiek, vonden er verschillende catwalkrondes plaats en liet een aantal finalisten hun talenten zien. 

Hoewel alle finalisten de titel Miss Nederland 2022 in de wacht wilden slepen, was er van rivaliteit en jaloezie zeker geen sprake. Het thema van de avond was dan ook united we stand. De dames deden er alles aan om zelf goed uit de verf te komen, maar ook om elkaar te steunen en de ander in hun kracht te zetten. 

Spetterende avond

Extra bijzonder was dat de presentatie van de avond in handen lag van voormalig Miss Nederland-sisters: Julia Sinning, Denise Speelman, Rahima Dirkse, Nicky Opheij, Zoey Ivory en Yasmin Verheijen. 

Aan het eind van de avond werden de finalisten door juryleden William Rutten, Edsilia Rombley, Albert Verlinde, Kristina Bozilovic, Bart Ettekoven, Pernille La Lau, en national director Monica van Ee beoordeeld. Zij besloten dat Ona Moody de felbegeerde titel Miss Nederland 2022 mag dragen!

De nieuwe Miss Nederland! Foto: Hylke Greidanus Photography

Het juryrapport luidde: ‘Ona is sophisticatedclassy, straalt zelfverzekerdheid uit en laat zien dat ze het onder controle heeft. Een natural beauty from the inside out die de kroon met trots zal dragen.’

Ona zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezingen aan het begin van 2023. We duimen alvast voor haar!  

Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws