Dit is hoe Ruben van der Meer er vroeger uitzag

Herken jij hem nog?

Lees ook

Ruben van der Meer is al jaren regelmatig op tv te zien. Hij had de lachers vaak op zijn hand in komische programma’s als De Lama’s, Ruben en de idioten en De TV Kantine. Ook heeft hij meerdere serieuze rollen gespeeld, onder andere in Baantjer en Papadag. De acteur en cabaretier draait er zijn hand niet voor om. Hoewel we hem tegenwoordig herkennen aan zijn kale hoofd, ging hij niet altijd haarloos door het leven. We laten je een oude foto van hem zien, mét volle haardos.

De rol van gabber

Een kaal hoofd hoort bij Ruben van der Meer zoals een flinke collectie tattoos bij Arie Boomsma en een razendsnelle bolide bij Max Verstappen horen. We kennen ze eigenlijk niet meer zonder! Die bekende kale kop komt door een deel natuurlijk door Hakkûhbar. Deze parodie op de gabber-scene zette Van der Meer op de voorgrond als het stereotype gabber met een kale kop en een voorliefde voor pillen. Met dit plotselinge succes stond Van der Meer opeens volop in de spotlight, en tja: als je eenmaal een succesformule bent geworden met je kale kop, ga je daar niets meer aan veranderen, toch?

Verder succes op tv

Na de succesvolle rol van gabber werd Van der Meer verder bekend door het programma Live opgenomen, waarin hij satirische fragmenten filmde samen met Horace Cohen. Er volgden nog twee komische programma’s van hen samen: Frøland en Frolive. Zijn acteertalent is hem niet komen aanwaaien, want hij volgde er twee opleidingen voor. Eerst deed hij een jaar lang de acteeropleiding aan de Herbert Berghof Studio in New York, daarna volgde een opleiding aan De Acteerstudio in Den Haag.

Ondanks al die successen is er een ander programma waar de meeste mensen Van der Meer van kennen. Hij maakte van 2004 tot 2008 deel uit van het vaste team van De Lama’s. Diverse hilarische fragmenten uit dat programma belandden op YouTube, waar ze nog weer voor meer succes zorgden. Ineens was het kale hoofd van Van der Meer voor ons gevoel overal. Benieuwd hoe hij er vroeger uitzag? Kijk dan op de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook