Society wedding: Belgische royals bij de bruiloft van graaf Charles-Henri

Een Franse bruiloft voor de broer van koningin Mathilde.

Afgelopen weekend trouwde de broer van koningin Mathilde, graaf Charles-Henri d’Udekem d’Acoz, met Caroline Philipe. Een groot deel van de Belgische royals was – in hun mooiste oude outfitjes – present bij het Franse bruiloftsfeest.

Franse bruiloft

Koning Filip, koningin Mathilde, prinses Elisabeth, prins Emmanuel en prinses Eléonore waren dit weekend te vinden in Normandië, waar de broer van de Belgische koningin het jawoord gaf. De enige afwezige van het koninklijk gezin was prins Gabriël, die onlangs aan zijn militaire opleiding is begonnen en waarschijnlijk geen snipperweekend kon nemen.

Bekende japonnetjes

Iets nieuws kopen voor de bruiloft? Niet nodig als je al een kast vol koninklijke japonnen hebt. De groene NATAN van koningin Mathilde zagen we eerder deze zomer nog, bij de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. De jurk van prinses Elisabeth kennen we nog van de Nationale Feestdag twee jaar geleden. Het japonnetje van prinses Eléonore komt ons ook bekend voor, maar dat komt omdat de Maje-jurk veel wegheeft van de jurk die ze vorig jaar op de kerstfoto’s van het gezin droeg.

De Belgische royals poseren naast de kerk. Beeld: BrunoPress
Prinses Elisabeth en prinses Eléonore. Beeld: BrunoPress
The happy couple! Beeld: BrunoPress

Jongste broer

Charles-Henri, de bruidegom, is de jongste broer van koningin Mathilde en naast graaf ook ‘gewoon’ rechter. De kersverse gravin Caroline werkt als investeringsbankier. Volgende week is het wederom feest voor de Belgische royals: dan stapt prinses Maria Laura, het nichtje van koning Filip, in het huwelijksbootje. Het wedding season gaat nog lekker door!

Bron: HLN, Nieuwsblad, Royalty TV by Rick Evers | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws