Zien: dit is de vrouw van Philip Freriks

Zijn Franse vrouw is minder op de schijnwerpers gesteld.

Lees ook

Philip Freriks is al jarenlang bijna dagelijks te zien op televisie. Eerst als nieuwslezer, nu als presentator van De slimste mens. Zijn vrouw Lili staat juist liever niet in de schijnwerpers. Wie is de Parisienne met wie de presentator al ruim 56 jaar is getrouwd eigenlijk?

Parijs

We kennen hem nu vooral als quizmaster van De slimste mens, maar Philip Freriks heeft al een lange loopbaan achter de rug. Hij begon zijn carrière in Parijs en werkte lange tijd als Frankrijk-correspondent. “Ik kende een leuke Parisienne en dacht: ik begin daar. Ook omdat het natuurlijk buitengewoon aantrekkelijk was om bij haar te zijn”, blikt Philip in Margriet terug op zijn verhuizing naar Frankrijk in de jaren zestig.

Aangezien Philip nog vaak in Nederland werkzaam is, wisselt het paar het wonen in Frankrijk en Amsterdam met elkaar af. “Ik kan uitstekend Frans spreken. Als ik alleen met mijn echtgenote ben spreek ik altijd Frans”, liet Philip eerder weten in een interview met De Volkskrant.

Liever niet voor de camera

Waarom we eigenlijk helemaal niet weten wie Lili is? Dat komt omdat ze niet graag in de spotlights staat. “De reden dat mijn vrouw weinig in de publiciteit komt, terwijl we toch al vijftig jaar getrouwd zijn, is dat ze er niet zo veel zin in heeft in het volle licht te treden. Dat ligt niet in haar aard en ik vind het ook wel best zo”, vertelt Philip. Het stel heeft ook één zoon, Emmanuel, die ook de schijnwerpers niet heeft opgezocht. Wel weten we hoe Lili eruitziet. Heel af en toe vergezelt ze haar echtgenoot op de rode loper. Kijk maar mee op de volgende pagina.

Laatste nieuws

Zie ook