Even kennismaken: dit is de Franse vrouw van Philip Freriks

De twee zijn al ruim 56 (!) jaar getrouwd.

Lees ook

Al járenlang is Philip Freriks bijna dagelijks te zien op televisie. Eerst las hij het nieuws voor, tegenwoordig stelt hij vragen om de volgende Slimste mens te vinden. En voorlopig wil hij nog wel even door met presenteren. Zijn vrouw Lili staat juist liever niet in de spotlights. Wie is de Parisienne met wie de presentator al ruim 56 jaar is getrouwd eigenlijk?

Parijs

We kennen hem nu vooral als quizmaster van De slimste mens, maar Philip Freriks heeft al een lange loopbaan achter de rug. Hij begon zijn carrière in Parijs en werkte lange tijd als Frankrijk-correspondent. “Ik kende een leuke Parisienne en dacht: ik begin daar. Ook omdat het natuurlijk buitengewoon aantrekkelijk was om bij haar te zijn”, blikt Philip in Margriet terug op zijn verhuizing naar Frankrijk in de jaren zestig.

Liever niet voor de camera

Waarom we eigenlijk helemaal niet weten wie Lili is? Dat komt omdat ze niet graag in de spotlights staat. “De reden dat mijn vrouw weinig in de publiciteit komt, terwijl we toch al vijftig jaar getrouwd zijn, is dat ze er niet zo veel zin in heeft in het volle licht te treden. Dat ligt niet in haar aard en ik vind het ook wel best zo”, vertelt Philip. Het stel heeft ook één zoon, Emmanuel, die ook de schijnwerpers niet heeft opgezocht. Wel weten we hoe Lili eruitziet. Heel af en toe vergezelt ze haar echtgenoot op de rode loper.

Ph
Lili en Philip Freriks, 2015. Beeld: BrunoPress

Dol op katten

We weten verder van Lili dat ze een echt kattenmens is. Samen met Philip schreef en schilderde ze portretten voor het boek Les chats de Lili, over, je raadt het al, haar eigen katten. Lili is behoorlijk creatief en exposeert ook met haar kunst, vertelde Philip aan Margriet. “Ze is nu veel aan het schilderen in haar atelier. Als meisje wilde ze naar de kunstacademie, maar dat vonden haar ouders niet goed. Ze heeft onlangs geëxposeerd in Utrecht. Hartstikke leuk, ik gun het haar.”

Meer tijd samen

Na een leven lang werken neemt Lili nu dus alle tijd aan haar atelier, maar Philip zelf gaat voorlopig nog niet met pensioen. “Dat is niets voor mij”, zegt de presentator over stoppen met werken. “Mijn geluk is dat ik word gevraagd voor programma’s. Al heeft Lili er wel gemengde gevoelens over. Die vraagt zich geregeld af: wanneer houdt het eens op?”

Bron: Margriet, Story, Vriendin, Volkskrant | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook