Prinses Amalia poseert op eerste studiedag

De kroonprinses laat weten veel zin te hebben in de start van haar studie.

Het nieuwe studiejaar is begonnen! Prinses Amalia begint haar allereerste week als studente met nog één koninklijke verplichting: een fotomomentje voor de pers, in de hoop dat ze komende jaren zonder al te veel pottenkijkers kan feesten en studeren.

Fotosessie

De Prinses van Oranje poseerde maandagmiddag voor een van de faculteitsgebouwen van de Universiteit van Amsterdam, waar ze komende jaren heel wat uurtjes zal doorbrengen. Ondanks de zomerse temperaturen koos Amalia alvast voor een mooie herfstcombi, met haar lange pantalon en lange mantel. Aan de aanwezige fotografen liet de prinses weten veel zin te hebben in haar studiejaar.

De prinses lijkt een paar Veja’s aan haar voeten te hebben, een sneakermerk dat ook geliefd is bij hertoginnen Kate en Meghan.

Eerste colleges

Vandaag werd het academisch jaar geopend met verschillende lezingen en activiteiten. Dinsdag beginnen de colleges echt en mag Amalia aan de bak. Al moet ze deze maand ook een dagje ‘spijbelen’, want de derde dinsdag van september is de prinses van Oranje voor het eerst aanwezig bij Prinsjesdag. De royal duties zijn nooit ver weg!

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws