William en Kate brengen kroost voor het eerst naar nieuwe school

George, Charlotte en Louis mochten een dagje wennen voordat de lessen echt beginnen.

Het is een spannende week voor veel jonge royals, want de scholen zijn weer begonnen. Zo zagen we al dat prins Albert en prinses Charlene van Monaco hun tweeling naar school brachten en had onze eigen prinses Amalia haar eerste studiedag in Amsterdam. Ook in Engeland zijn de scholen weer gestart, tijd voor de kids van William en Kate om hun schooluniform weer uit de kast te trekken!

Even wennen

Gisteren kwam er een einde aan de schoolvakantie voor prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Het was een spannende dag, want de Cambridge-kids gingen woensdag voor het eerst wennen op hun nieuwe school. Het drietal zit vanaf dit jaar op Lambrook School, omdat het gezin van Londen is verhuisd naar Windsor. De school organiseert jaarlijks een middag voor nieuwkomers, samen met hun ouders of verzorgers. Dit is altijd op de dag voor de officiële start van het schooljaar. Zo konden George, Charlotte en Louis alvast kennismaken met hun juffen, meesters en andere nieuwe leerlingen.

Zomeruniform

De jonge Cambridgejes kwamen aan de hand van prins William en hertogin Kate het schoolplein op gelopen – wat meteen weer een leuk nieuw familiekiekje oplevert! Kate houdt de handjes van George en Louis vast, terwijl Charlotte naast haar vader richting de ingang van de school loopt. Alle drie droegen ze het zomeruniform van de school. Voor Charlotte is dat een leuke blauwe zomerjurk met marineblauwe sokken en zwarte schoenen, haar broertjes zagen er al net zo schattig uit in een marineblauwe korte broek en sokken, zwarte schoenen en een geruit overhemd.

Bij de hoofdingang werd het gezin begroet door hun nieuwe directeur, Jonathan Perry. Hij heette alle kinderen persoonlijk welkom op hun nieuwe school. “Ze kijken ernaar uit. Ze hebben veel vragen”, liet William weten.

William Kate
George, Charlotte en Louis worden welkom geheten op hun nieuwe school door de directeur. (Beeld: Brunopress)

Zes dagen naar school

Op de wendag hoefden George, Charlotte en Louis natuurlijk nog geen lessen te volgen, maar vandaag begint het schoolleven dan wél echt weer. Lambrook staat bekend als een van de beste scholen in het Verenigd Koninkrijk. Er worden niet alleen geweldige academische resultaten behaald, er zijn ook tal van activiteiten om de kinderen bezig te houden. Denk aan sport, toneel en muziek, en faciliteiten als een binnenzwembad, groot voetbalveld, een golfbaan met negen holes en clubs waar je kunt paardrijden, schermen of duiken. Never a dull moment dus, voor de jonge royals.

En dat is maar goed ook, want George, Charlotte en Louis zijn maar liefst zes dagen per week op school te vinden. Op Lambrook hebben ze namelijk ook op zaterdag les. De lessen duren slechts 35 minuten en de leerlingen worden in klassen verdeeld op basis van vaardigheden en niet op leeftijd. Een fijne school dus, waar de koters van William en Kate zowel in de boeken kunnen zitten als actief bezig kunnen blijven.

Bron: People, Hello! Magazine, Vorsten | Beeld: Brunopress 

Laatste nieuws