De reden waarom Meghan Markle rood droeg tijdens haar terugkeer naar Engeland

Dit is de betekenis achter het vuurrode pak van de Duchess.

Terug van weggeweest: hertogin Meghan gaf afgelopen maandag voor het eerst sinds de exit van de Sussexes weer een speech in Engeland. Daarbij droeg ze een vuurrood pak, volgens deze lichaamstaalexpert een heel bewuste keuze.

Duchess in het rood

Laat het maar aan Meghan over om een spetterende entree te maken. De hertogin van Sussex was niet te missen in het felrode pak dat ze droeg tijdens haar terugkeer naar Engeland eerder deze week, een creatie van het duurzame merk AnotherTomorrow.

De Sussexes bij de One Young World Summit in Manchester, 5 september 2022. Beeld: BrunoPress

Kleur van zelfvertrouwen

Lichaamstaalexpert Darren Stanton vertelt namens Belfair wat deze kleurkeuze over Meghan zegt. “Ze wist dat ze het middelpunt zou zijn tijdens haar toespraak. Meghan koos voor deze tint rood, een enorm krachtige kleur, die heel veel zelfvertrouwen uitstraalt en vaak in verband wordt gebracht met superhelden. Het dragen van zo’n kleur laat zien wat voor mindset Meghan wilde hebben tijdens dat specifieke event.” Eentje van een superheld die zónder onzekerheden gewoon weer het VK verovert, dus.

Beproefd recept

Meghan bij het Mountbatten Music Festival, maart 2020. Beeld: BrunoPress

Volgen Stanton helpt de vuurrode kleur de drager ‘onbewust om actie te ondernemen en te slagen.’ Voor de hertogin van Sussex lijkt het inmiddels een beproefd recept: ze draagt de kleur wanneer ze net dat beetje extra zelfvertrouwen kan gebruiken. Zo verscheen Meghan helemaal in het rood bij het Mountbatten Music Festival in 2020, kort nadat bekend was geworden dat zij en prins Harry zouden opstappen als werkende royals. Ook tijdens haar eerste gala na het veelbesproken vertrek droeg de Duchess een knalrode japon. De meest fashionable manier om jezelf wat superpowers te geven!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws