Lifehack! Zo weet je dat een spijkerbroek past zónder te passen

Dit hadden we véél eerder willen weten.

We zijn dol op winkelen! Waar we iets minder fan van zijn, is broeken passen. De zoektocht naar de perfecte jeans is vaak erg lastig. De ene spijkerbroek is te wijd en bij de ander krijg je ‘m niet dicht. Tel daarbij de rijen voor de pashokjes op én het feit dat je je soms tientallen keren moet omkleden voordat je een passende broek vindt. No thanks! Gelukkig hebben wij een handige hack gevonden waarbij dit allemaal verleden tijd is. 

Miskoop voorkomen

Vooral bij grote ketens zoals H&M, ZARA en Mango kunnen de wachtrijen voor paskamers je geduld enorm op de proef stellen. We weten immers allemaal: heb je eindelijk een paskamer kunnen bemachtigen, dan haast níemand zich meer en ga je op je dooie gemak al je items één voor één passen. Maar toch heb je soms gewoon géén zin om zo lang in de rij te staan. Mee naar huis nemen zonder te passen kan, maar de kans is groot dat die skinny jeans net iets te skinny valt. Of dat die boyfriend jeans veel te wijd zit in je taille. Zit jij weer met een miskoop. Gelukkig heeft de dame in onderstaande video de perfecte hack.

Tekst gaat verder onder de video.

Nooit meer passen

Dit is dan ook een gouden tip! Het gaat als volgt: je neemt je broek van de hanger, knoopt hem dicht en neemt hem vast bij de taille. Je wikkelt de broek rond je nek en als de uiteinden bij elkaar komen, betekent dit dat de broek (perfect) past. Als er wat speling over blijft, dan is de pasvorm wat losser. Lukt het niet om de broek helemaal om je nek te krijgen, dan gaat om je buik ook niet lukken.

Wij gaan deze hack de volgende shopsessie zéker proberen. Zo hoef je immers nooit meer een broek te passen om er zeker van te zijn dat hij ook daadwerkelijk past. Handig, al levert het misschien wat scheve blikken op bij de jeansafdeling…

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock | Video: YouTube Lauren Messiah

Laatste nieuws