Grote zorgen om Queen Elizabeth, ‘familie is onderweg’

Het hof heeft laten weten dat de artsen van de Queen zich zorgen maken over haar gezondheid.

Droevig nieuws vanuit het Verenigd Koninkrijk. Buckingham Palace heeft laten weten dat de artsen van Queen Elizabeth zich zorgen maken over haar gezondheid en dat de vorstin onder verscherpt medisch toezicht is geplaatst. De familie is onderweg naar Balmoral, het Schotse kasteel waar de Queen nu verblijft.

Zeldzaam statement

Normaal gesproken laat het hof niet veel los over de gezondheid van de Queen. Des te groter is de schok dat het paleis nu wél laat weten dat het niet goed met Elizabeth gaat. De Queen ontmoette eerder deze week de nieuwe Britse premier, waarna haar dokters haar al adviseerden om extra rust te nemen. Een afspraak op woensdagavond werd daarom geannuleerd.

“Na verder onderzoek deze ochtend maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van Hare Majesteit. Ze hebben aanbevolen om haar onder medisch toezicht te houden. De Queen blijft op Balmoral”, klinkt het statement van het paleis nu.

Familie naar Balmoral

De naaste familie van de Queen is nu onderweg naar het landgoed in Schotland. Buckingham Palace bevestigt dat in ieder geval prins Charles, hertogin Camilla en prins William naar Balmoral zijn vertrokken. De overige kinderen van Queen Elizabeth, prinses Anne, prins Andrew en prins Edward, zijn inmiddels ook onderweg naar Balmoral of daar net zijn gearriveerd. Prins Harry en hertogin Meghan, die deze week in Europa zijn, gaan volgens de BBC ook vandaag nog richting Schotland.

Beterschap, Your Majesty!

Bron: Royal Family | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws