Belgische bruiloft in stijl: prinses Maria Laura trouwt grote liefde

De Belgische prinses ging voor gewaagd bij haar bruiloft!

Lees ook

Zaterdag 10 september was een grote dag voor de Belgische prinses Maria Laura. Het nichtje van Koning Philippe en de dochter van zijn zus Astrid trad namelijk in het huwelijk met haar grote liefde William Ivsy. En dat deed de relatief onbekende prinses twee keer (!) in stijl: van een gewaagd mini-designerkleedje tot een massive sleep.

Dubbel huwelijk

Zoals het zoveel royals betaamt, trouwden prinses Maria Laura en haar William in twee aparte ceremonies. Eerst een burgerlijk huwelijk, voor de wet, en daarna een uitgebreide ceremonie in de kerk.

Dat betekent dus ook: twee keer een bridal outfit waar wij als glamour-lovers ons hart aan kunnen ophalen. En hóe!

Mini, mini-er, mini-est in Gucci

Voor de ceremonie in het plaatselijk stadhuis ging Maria Laura voor een bijzonder sixties inspired jurkje van modehuis Gucci. De crèmekleurige blokhakken maken de look helemaal af.

Pomp and circumstance and a gigantische sleep

Nadat alles op papier in orde was gemaakt in het Brusselse stadhuis, was het tijd voor de kerkelijke ceremonie. Hier maakte de dochter van prinses Astrid en aartshertog Lorenz van Oostenrijk-Este indruk met een prachtige jurk van designer Vivienne Westwood. Maar laten we eerlijk zijn: het was vooral de vier meter lange sleep die de show stal.

Herve Verhoosel, de woordvoerder van het koninklijke bruidspaar, liet weten dat de jurk een hoop historische inspiratie met zich meedroeg. Zo zouden de hals en het korset geïnspireerd zijn door 18e-eeuwse fashionista’s en moest de gedrapeerde stof over haar schouders en vanaf de heup doen denken aan Griekse beelden uit de oudheid. Al met al was de blushing bride een absoluut plaatje in haar designer-outfit.

maria laura tiara sluier

Ook de tiara mogen we natuurlijk niet vergeten: dit is er eentje van het huis van Savoye-Aosta. Sierlijk, een hoop diamanten, en een connectie aan de rijke familie historie van vaders kant: we’re loving it.

maria laura bruiloft

De kanten sluier die het geheel afmaakt is dan weer een nod naar haar moeder en de andere Belgische royal ladies. Zo droegen ook koningin Paola, koningin Mathilde en prinses Claire deze sluier bij hun bruiloften, weten de experts van Modekoningin Máxima te melden.

Wij wensen de newlyweds in elk geval een heel lang en gelukkig leven samen!

Bron: Hello! Magazine, Modekoningin Máxima | Beeld: Proshots

Laatste nieuws

Zie ook