Stijlknipoog: zo brengt prinses Elisabeth een eerbetoon aan Queen Elizabeth

It's all in the jewels.

Lees ook

Kroonprinses Elisabeth van België heeft het al helemaal door: sieraden zijn in koninklijke kringen dé manier om een subtiele boodschap over te brengen. De 20-jarige Oxford-studente kwam met een mooi eerbetoon aan bijna-naamgenoot Queen Elizabeth.


Van feestjurk naar rouwkleding

Hoewel prinses Elisabeth in Engeland studeert, is de dochter van koning Filip en koningin Mathilde weer eventjes in Brussel te vinden. Daar woonde ze afgelopen zaterdag de feestelijke bruiloft van haar nicht prinses Maria Laura bij, maar haar feestjapon van Carolina Herrera ruilde ze al snel om voor een zwart kleedje.

Condoleanceregister

Op de residentie van de Britse ambassadeur tekende prinses Elisabeth het rouwregister voor Queen Elizabeth. De Belgische troonopvolgster heeft een speciale band met het Verenigd Koninkrijk: ze ging er twee jaar lang naar school (ja, diezelfde als onze Alexia) en studeert nu alweer een jaar in Oxford. In haar rouwbericht noemt prinses Elisabeth de wijlen Queen een ‘rolmodel.’

“Hare Majesteit Queen Elizabeth II is een rolmodel en een bron van inspiratie voor velen van ons geweest, jong en oud”, is te lezen. “Ik sluit me aan bij de miljoenen mensen over heel de wereld die rouwen om een buitengewone persoonlijkheid, wier voorbeeldigheid een diepe indruk op de jongere generaties heeft achtergelaten. Moge haar ziel rusten in vrede. Namens koning Filip en koningin Mathilde wil ik mijn diepste condoleances uiten aan de Royal Family en aan de bevolking van het Verenigd Koninkrijk, de Koninkrijken en het Gemenebest.”

Favoriete oorbellen

Een keurige boodschap, al viel het royalty-watchers al snel op dat prinses Elisabeth ook een ‘fonkelend’ eerbetoon aan de Queen bracht. De oorbellen die ze droeg tijdens het bezoek aan de ambassadeur, lijken namelijk sprekend op het favoriete setje pareloorbellen met diamant van Elizabeth.

Queen Elizabeth bij de opening van een nieuw metrostation, 17 mei 2022. Deze pareloorbellen droeg ze bijna iedere dag. Beeld: BrunoPress

Bij bijna iedere openbare verschijning werd Queen Elizabeth met deze oorbellen gezien. De juwelen gaan ook al even mee: Her Majesty kreeg ze cadeau van haar oma Queen Mary voor haar trouwdag in 1947. De Queen droeg de oorbellen dus maar liefst 75 jaar lang. Als dát geen geslaagd huwelijkscadeau is geweest! Volgens de blog Modekoningin Mathilde leende kroonprinses Elisabeth haar lookalike oorbellen voor de gelegenheid van haar moeder, koningin Mathilde. De prinses lijkt de oorbellen ook te dragen naar de royal wedding van zaterdag.

Kroonprinses Elisabeth bij de bruiloft van prinses Maria Laura. Met in haar oren een subtiele knipoog naar de Queen? Beeld: BrunoPress

Going solo

Hoewel kroonprinses Elisabeth, net als haar collega Amalia, in het dagelijks leven zwoegt tussen de studieboeken, is ze de laatste tijd ook behoorlijk actief wat royal duties betreft. Deze zomer legde ze haar eerste twee solo-bezoeken af, zonder ouders. Met het ondertekenen van het rouwregister vinkt Elisabeth ook de eerste keer af dat ze haar vader, de koning, officieel vertegenwoordigt.

Bron: HLN, Modekoningin Mathilde, Couture & Royals | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook